Συνελήφθησαν 4 διακινητές και 18 διακινούμενοι

21 Ιουλίου 202317:41

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα(20 και 21-7-2023)σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των ΔιευθύνσεωνΑστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης,τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσεριςδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθεςτο πρωίστην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης– Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπόδιακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,χθες το μεσημέρισε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαντονημεδαπόδιακινητή, διότι οδηγώνταςΙ.Χ.Φ. όχημα, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώραεπτά(7) μη νόμιμους μετανάστες.

 Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυσε Επαρχιακή οδό του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίουο δεύτεροςαλλοδαπόςδιακινητής,διότι εντοπίστηκεως οδηγόςΙ.Χ.Ε. αυτοκινήτου να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερατις πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούποληςσυνέλαβαν το τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρατρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαντα ανωτέρω οχήματακαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούντα Τμήμα Συνοριακής ΦύλαξηςΙάσμου Ροδόπης, Σουφλίου και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Αρθρογράφος