Συνελήφθησαν 9 διακινητές και 30 διακινούμενοι

18 Σεπτεμβρίου 202309:07

Συνελήφθησαν  (15 και 16-9-2023)σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπηςκαι της Ξάνθης, από αστυνομικούς των ΔιευθύνσεωνΑστυνομίας Αλεξανδρούπολης,Ροδόπηςκαι Ξάνθης,πέντεδιακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσεριςδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το πρωίστην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοίτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερώνσυνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγείΙ.Χ.Φ. αυτοκίνητο,στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,τομεσημέρι της ίδιας ημέραςστην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαντον ημεδαπό διακινητή, διότιοδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκεσε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη.

 

Στην τρίτη περίπτωση,το απόγευμα της ίδιας ημέραςσε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίουσυνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπόδιακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στηντέταρτη περίπτωση,σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατίαοδό Κομοτηνής – Ξάνθης, απόαστυνομικούςτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθηςσυνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (αυτοκινούμενο τροχόσπιτο) και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκανταανωτέρω οχήματακαι κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΦερών και ΣουφλίουΑλεξανδρούπολης,Ιάσμου Ροδόπης και Ξάνθης.

Συνελήφθησαν χθες(16-9-2023)σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης καιτου Έβρου,από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ροδόπης καιΑλεξανδρούπολης,τέσσεριςδιακινητές, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρειςδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωίστην Εγνατία οδό Καβάλας – Ξάνθηςαστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλαςσυνέλαβαν τον ημεδαπόδιακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έναν(1) μη νόμιμο μετανάστη.

 

Στη δεύτερη περίπτωση,το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης,συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών δύοαλλοδαποί διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σεΙ.Χ.Ε αυτοκίνητο,και να επιχειρούν να επιβιβάσουν τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους  μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ο τρίτοςαλλοδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα,χρηματικό ποσόκαι κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνστους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούντο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας καιτα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και  ΦερώνΑλεξανδρούπολης.

Αρθρογράφος