Συνελήφθησαν 3 διακινητές και 4 διακινούμενοι

1 Δεκεμβρίου 202315:31

 

Συνελήφθησαν χθες(30-11-2023)το μεσημέρι, σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς τηςΔιεύθυνσηςΑστυνομίας Ορεστιάδας,τρεις διακινητές, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και δύο ημεδαποίοι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύοδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρουαστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου μετέβη στο παραπάνω σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, μία (1) μη νόμιμο μετανάστη, την οποία είχε αποκρύψει εσωτερικά της καμπίνας του τροχόσπιτου.

Στη δεύτερη περίπτωσηστην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο,αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης ΑσφάλειαςΟρεστιάδαςμε τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότιτους εντόπισαν νωρίτερα στην πόλη της Ορεστιάδας να αποβιβάζουν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχαν μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Σημειώνεται ότι σε σήμα στάσης των αστυνομικών ο συνοδηγός του οχήματος τράπηκε πεζός σε φυγή, ενώ ο οδηγός, ο οποίος στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης ανέπτυξε ταχύτηταμε το όχημα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Έπειτα από έρευνες των παραπάνω αστυνομικών εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες, ενώ στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συνοδηγού διακινητή βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Κατασχέθηκανταανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσάκαι κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούντο Τμήμα Συνοριακής ΦύλαξηςΟρεστιάδας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Αρθρογράφος