ΣΥΝΕΔΡΙΟ FUEN: Δημοψήφισμα ταυτότητας και άλλες προκλήσεις

16 Μαΐου 201518:51

Ενοχλημένος από τη μη εκπροσώπηση των τοπικών αρχών στο συνέδριο της Federal Union of European Nationalities (FUEN), που ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο στην Κομοτηνή, εμφανίστηκε ο Hans Heinrich Hansen, για να πάρει την απάντηση από τον ψευτομουφτή Ξάνθης, που εμφανίστηκε βασιλικότερος του βασιλέως για να πει τα εξής:

«Κύριε Χάνσεν καταρχήν είπατε πως δεν υπάρχει εκπροσώπηση υψηλού επιπέδου. Για εμάς όμως αυτή είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων, το έχουμε συνηθίσει. Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πιστεύω πως ουδέποτε είχαμε μια ισότιμη αντιμετώπιση. Ποτέ. Ποτέ οι κρατικοί αρμόδιοι δεν μας αντιμετώπισαν ως ανθρώπους, να πουν πως «κι αυτοί είναι άνθρωποι, ας έρθω σε διάλογο μαζί τους».

Κανένας τους όμως δεν είχε τίποτα να πει για έναν διάλογο προεξοφλημένο εξαρχής, αφού η πρόσκληση έγινε από το εθνικιστικό κόμμα DEB του Αχμέτ Σαδίκ, ο κεντρικός χαιρετισμός έγινε από τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και όχι από το νόμιμο μουφτή και ανάμεσα στους συνομιλητές είναι άνθρωποι που κατ’ επάγγελμα καταγγέλλουν την χώρα μας στο εξωτερικό για καταπάτηση των δικαιωμάτων της μειονότητας, όπως ο Χαλίτ Χαμπίμπογλου και η Περβίν Χαϊρουλά.

Περισσότερα στο ΧΡΟΝΟ

Αρθρογράφος