Συνάντηση του κ. Δημ. Κουτσούμπα με το Σύλλογο ΔΑΔΑΑ

31 Μαρτίου 201909:44

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ, συναντήθηκαν με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο ΔΑΔΑΑ είναι Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger του Ν. Ροδόπης.

Οι εκπρόσωποί του παρέδωσαν στον Δ. Κουτσούμπα έναν υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την παρέμβαση του ΚΚΕ στην κατεύθυνση επίλυσής τους.

Οπως ανέφεραν, από το Δεκέμβρη, με απόφαση του Υπουργείου, έχουν σταματήσει να πληρώνονται για τις συνεδρίες που πραγματοποιούν τα παιδιά τους στους εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές. Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απευθείας συμβάσεις με τους ειδικούς επιστήμονες, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς και στη συνέχεια να αποζημιώνονται από το Ταμείο. Ομως αυτή η απόφαση δεν έχει μπει σε εφαρμογή. Ετσι οι γονείς αναγκάζονται να πραγματοποιούν τις αναγκαίες συνεδρίες για τα παιδιά τους χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα πληρωθούν.

Ζητούν από το υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι αναγκαίες εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, χωρίς αποκλεισμούς παιδιών, λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων τους.

Αρθρογράφος