Συνάντηση Ερντογάν με το πολιτικό σκέλος της Χαμάς

20 Απριλίου 202417:52

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ- Ismail Haniyeh

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου Ερντογάν με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Χανίγιε, συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδιαίτερα στη Γάζα.

Κατά τη συνάντησή του με τον Χανίγια, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην καταπίεση των Παλαιστινίων.

Στη συνάντησή ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους Παλαιστίνιους να ενεργούν ενωμένοι σε αυτή τη διαδικασία και δήλωσε ότι έχουν εφαρμοστεί μια σειρά κυρώσεων κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στο εμπόριο.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ μια μέρα θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεση που ασκεί στους Παλαιστίνιους.

Η Τουρκία συνεχίζει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Παλαιστίνη και ότι μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στην περιοχή περισσότεροι από 45 χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αρθρογράφος