Η συμβολή του Δ΄Σ.Σ. στην διασφάλιση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της Θράκης

26 Νοεμβρίου 201723:02

«Ο στρατός είναι εδώ για να παρέχει ασφάλεια, για να μπορούν οι πολίτες να επιδίδονται στα ειρηνικά τους έργα», είχε επισημάνει σε μία από τις ολιγόλογες δηλώσεις  ο διοικητής του Δ΄ Σ.Σ. αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Καμπάς.

Πρόκειται, ίσως, για την πιο εύστοχη αξιολόγηση του τεράστιου έργου που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις , και ειδικά το Δ’ Σ.Σ. στην Θράκη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις ακόλουθες δραστηριότητες των στελεχών του Δ’ Σ.Σ. που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στα πλαίσια στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων:

  1. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ιατρικού προσωπικού της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στο αγροτικό ιατρείο του Κεχροκάμπου και στο αγροτικό ιατρείο  του Πλαταμώνα (με δυνατότητα εξέτασης κατοίκων του χωριού Διποτάμου),προκειμένου να παράσχει υγειονομική υποστήριξη στους κατοίκους της ορεινής περιοχής.
  2. Υλοποιήθηκαν δυο σημαντικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση πρόσβασης των αγροτών στην άρδευση των καλλιεργειών τους, στις περιοχές Φυλακτού και Πυθίου, με τη συνδρομή του στρατού, όπου εξυπηρετείται η άρδευση συνολικά περίπου 5.000 στρεμμάτων στις δύο παρέβριες περιοχές. Με προσωπική παρέμβαση από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά,ο Ελληνικός Στρατός για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των αγροτών και της Περιφέρειας.
  3. Το Δ’ Σ.Σ. ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα που υπέβαλε η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και που αφορούσε στη συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση κτιριακών υποδομών των σχολείων της Θράκης, με πιο πρόσφατες τις παρεμβάσεις στα σχολεία: Μειονοτικό Πάχνης, Δημοτικό Αμαξάδων και Γυμνάσιο Οργάνης.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η κοινωνική προσφορά του στρατού στην περιοχή, είναι διαρκής, ενισχύει τους δεσμούς με την κοινωνία, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας και σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή.

Αρθρογράφος