Σύμπραξη ΔΑΔΑΑ- Travelectors στον χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

9 Μαΐου 202110:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο ΔΑΔΑΑ – Σύλλογος για Παιδιά και Ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό & Asperger Ν. Ροδόπης πριν από μερικές ημέρες  ενημέρωσε όλα τα μέλη του για την νέα υπηρεσία του Συλλόγου που αφορά σε στήριξη  για προσπάθεια εύρεσης εργασίας ατόμων στο φάσμα του Αυτισμού.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει σε επαφή με το μέλος του ΔΣ του ΔΑΔΑΑ κ. Δημήτρη Αναστασόπουλο ο οποίος σε συνεργασία με την Travelectors Amke θα παρέχει υπηρεσίες στήριξης εντελώς Δωρεάν.

Τα μέλη της Travelectors Amke θέλουν να επανασχεδιάσουν την εργασιακή πραγματικότητα, βοηθώντας άτομα που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, να βρούν εργασία που να ταιριάζει στο ταλέντο τους και στα ενδιαφέροντα τους. Φυσικά κάθε αυτιστικός άνθρωπος, είναι διαφορετικός με τις ιδιαιτερότητες του, για τον λόγο αυτό χρειάζεται μελετημένη στρατηγική για την εκπαίδευση του, για να μπορέσει να συνεργαστεί με μία εταιρεία με τις καλύτερες συνθήκες. Ταυτόχρονα, προτείνεται και στις εταιρείες που θα συνεργαστούν και θα προβούν στην ένταξη του ατόμου, ειδική εκπαίδευση αλλά και απαραίτητες τροποποιήσεις που χρειάζεται να κάνουν ώστε το περιβάλλον τους να γίνει πιο γόνιμο και να βοηθήσει το άτομο να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία σε μία στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το ολιστικό σχέδιο παρέμβασης για τον αυτισμό , που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βασικοί άξονες του οποίου δίνουν έμφαση στην πρώιμη ανίχνευση από την προσχολική ηλικία, στην κατάρτιση και στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, καθώς και στην αυτόνομη διαβίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο πρόκειται να αξιοποιήσει πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να οργανωθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ειδικά διαμορφωμένα για άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Πέραν αυτού, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με αυτισμό. Συγκεκριμένα, ειδικοί σύμβουλοι για την εργασιακή απασχόληση επεξεργάζονται τόσο συγκεκριμένα κίνητρα προς τους εργοδότες όσο και για την εξεύρεση και προσέγγιση των θέσεων εργασίας που ταιριάζουν στις δεξιότητες των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.

Ζητήσαμε με αφορμή τα παραπάνω την γνώμη και τις συμβουλές του πλέον ειδικού για το θέμα , τον κ. Δημήτρη Αναστασόπουλο ο οποίος και επεσήμανε τα ακόλουθα σε μία μίνι-συνέντευξη ad hoc:

Είστε ο….

Είμαι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος. Πατέρας-μέλος του συλλόγου Δ.Α.Δ.Α.Α και πιστοποιημένος σύμβουλος σταδιοδρομίας με εμπειρία στην συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού ευπαθών ομάδων από το 2003. Έχω κάνει συνεδρίες μέσα στις φυλακές, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για ανθρώπους που είχαν τελειώσει το δημοτικό, σε μετανάστες και γενικότερα σε ομάδες πληθυσμού που θεωρούνται περιθωριοποιημένες.

Ποιά είναι η πρόθεση  και ο στόχος αυτής της προσπάθειας;

Στον σύλλογο μέσα στο στρατηγικό σχέδιο που ανέπτυξε το Δ.Σ μας από την εκλογή του το 2018, ήταν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού να πάψουν να είναι περιθωριοποιημένοι, να διεκδικήσουν ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, είτε είναι έτοιμη να τους δεχθεί είτε όχι.

Γιατί τώρα;

Έχουμε σαν Δ.Α.Δ.Α.Α πρωτοπορήσει σε αρκετά πράγματα,  που δεν μας θεωρούσαν ικανούς να το κάνουμε, πρωτοστατήσαμε και συνεχίζουμε σε κινήματα πανελλαδικά και έχουμε φτιάξει ήδη ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που δεν υπήρχε πριν. Τις ευκαιρίες τις δημιουργούμε μόνοι μας.  Μπορούμε και σε αυτό τον κρίσιμο τομέα της εργασίας και της αυτονόμησης του ατόμου να κάνουμε πράγματα που δεν περνούσαν πρίν από το μυαλό μας. Αρκεί να δουλέψουμε συστηματικά, επιστημονικά και κυρίως … Μαζί.

Πόσο εύκολο είναι για τα “ξεχωριστά άτομα” να αξιοποιηθούν στον εργασιακό τομέα ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή;

Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κάποιον ότι θα βρεί αυτόματα δουλειά, αυτό όμως που επεδίωξα με τον καθένα ξεχωριστά είναι να βρεί αυτά που τον κάνουν ξεχωριστό, άτυπες ικανότητες που δεν καταγράφονται στο βιογραφικό του και θα μπορούσαν να γίνουν επάγγελμα. Και με όσους επένδυσαν σε αυτή τη προσπάθεια δημιουργήσαμε ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης το οποίο κάποιοι ακολούθησαν πιστά, άλλοι λιγότερο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να βρούνε δουλειά αλλά και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους ότι θα βρίσκουν απασχόληση και στις δυσκολότερες των περιστάσεων.

Ποιούς αφορά αυτό το κάλεσμα;

Αρχικά απευθύνομαι σε αυτούς που είναι άνω των 16 ετών τώρα και που χρειάζονται καθοδήγηση για να κάνουν επιλογές σωστές και σύμφωνες με τα ενδιαφέροντά τους. Και απευθύνομαι και σε σας τους γονείς που βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα. Καμία μάχη δεν χάθηκε πριν δοθεί.

Εμείς θέλουμε η αγορά εργασίας μπορεί; Είναι έτοιμη η κοινωνία για αυτή την πρωτοβουλία;

Πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας για την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία στην ζωή τους. Το ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι δύσκολο, αλλά δεν ξέρουμε αν μπορεί να πετύχει αν δεν το προσπαθήσουμε. Πρέπει και να απευθυνθούμε σε ευαίσθητους εργοδότες αλλά και να δημιουργήσουμε μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που θα εργάζονται με πλήρη δικαιώματα τα παιδιά μας. Ήδη κάναμε τις επαφές για να μπορέσει να συνάψει συμβάσεις αυτή η επιχείρηση. Δεν είναι κάτι θεωρητικό, έχει υπάρξει προεργασία.

Αντί επιλόγου ένα προσωπικό μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο…

Απευθύνομαι σε σένα που είσαι στο φάσμα, που είσαι κλεισμένος στο σπίτι και βλέπεις την ζωή να βρίσκεται σε παύση από την στιγμή που τελείωσες την εκπαίδευση και κατάρτισή σου. Εσένα που θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις πράγματα και κανείς δεν σου δίνει την ευκαιρία να το αποδείξεις. Εσύ πρέπει να έρθεις σε επαφή μαζί μου, να καθίσουμε και να συζητήσουμε αυτά που κάνεις καλά, αυτά που μπορείς να βελτιωθείς και να βρούμε ένα πλάνο που θα σε οδηγήσει σε μια θέση εργασίας. Κανείς δεν πρόκειται να σου χαρίσει κάτι αν δεν σε ξέρει. Έλα να γνωριστούμε, να γραφτείς στην βάση δεδομένων του συλλόγου μας (με απόλυτο, αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα σου) και να δούμε τι είναι αυτό που σε κάνει διαφορετικό, τι είναι αυτό που σε κάνει ξεχωριστό άνθρωπο, πέρα από τον Αυτισμό.

Επικοινωνήστε με τον σύλλογο να κάνουμε μια συνάντηση μόνοι μας ή και με την παρουσία του γονιού ή κηδεμόνα. Εγω διαθέτω όσο προσωπικό χρόνο μπορώ σε αυτόν τον σκοπό αφιλοκερδώς.

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος