Σύλληψη 7 διακινητών και 20 διακινουμένων

8 Απριλίου 202411:11

Συνελήφθησαν χθες (6-4-2024)σε περιοχές του Έβρου,από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας επτάδιακινητές, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και έξι αλλοδαποί,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωίστην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του ΤμήματοςΣυνοριακής Φύλαξης Τυχερούσυνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του ΤμήματοςΣυνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδαςσυνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς διακινητές, διότι εντόπισαν τον έναν να προωθεί παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητογια το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχαν μεταφέρει νωρίτερα σε προκαθορισμένο σημείο οι άλλοι τρεις δράστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου,αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη.
Επιπλέον σε αγροτική περιοχή του Έβρου συνελήφθη ακόμη ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι όπως διαπιστώθηκε περαίωσε νωρίτερα τους μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τους οδήγησε πεζή σε προκαθορισμένο σημείο και τους επιβίβασε στο παραπάνω όχημα.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα ανωτέρω οχήματακαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης ΤυχερούΑλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Αρθρογράφος