Οι σύγχρονοι «Αποθέτες»,ο νεοελληνικός «Καιάδας» κι ΕΜΕΙΣ!

6 Ιανουαρίου 201710:28

Συμπληρώνεται ήδη μία εβδομάδα από την στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ δυναμίτισε με επικίνδυνες προχειρότητες τις αγωγές ατόμων με ειδικές ανάγκες και ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

Αντιθέτως, σε συνθήκες άκρατου  λαϊκίστικου συναισθηματισμού με δόσεις φιλανθρωπικού life-style το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας επιδίδεται σε επίδειξη τηλεοπτικής ευαισθησίας και εικονικής πρόνοιας με πρόσφατο παράδειγμα την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο νέο κτίριο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, με αιφνιδιαστικές κινήσεις  ο ΕΟΠΥΥ, κάλεσε τους λειτουργούς της ειδικής αγωγής να υπογράψουν συμβάσεις μέχρι τις 30/12/2016 μετά από διαπραγμάτευση 4 ημερών, προκειμένου η κάλυψη της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή να γίνεται προς τους συμβαλλόμενους επαγγελματίες και επιχειρήσεις αντί προς τους γονείς, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

 Ο πρόσφατος νόμος 4447 – άρθρο 34 που ψηφίστηκε 21/12/16, περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2017 – 1,5 δις ευρώ, χωρίς όμως να ορίζει ποιο είναι το ποσό για την Ειδική Αγωγή και για τις άλλες υποκατηγορίες! Αντίθετα, αναφέρει ότι το όριο της δαπάνης θα προσδιορίζεται ανά 3-6 μήνες με απόφαση του Υπουργού Υγείας

ΕΜΕΙΣ, οι γονείς και τα παιδιά μας αντιμετωπίζουμε ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ τη  νέα μνημονιακή ρύθμιση που επιχειρεί ο ΕΟΠΥΥ και που θέτει ουσιαστικά σε άμεσο κίνδυνο την εξειδικευμένη πρόνοια που αφορά σε παιδιά και εφήβους αλλά και όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που χρήζουν Ειδικής Αγωγής (ΑΜΕΑ).

Ταυτόχρονα, ΕΜΕΙΣ αντιμετωπίζουμε τον φιλοκυβερνητικό μηχανισμό που έχει μάθει να επιτίθεται με όρους Μεσαίωνα στις κοινωνικές εκείνες ομάδες (τις εκτός των πανίσχυρων συντεχνιών) οι οποίες είναι τόσο αδύναμες που θα προκαλέσουν τις λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις…

Φθάνουν δε να κατηγορούν ΕΜΑΣ ανενδοίαστα για «εκμετάλλευση» και «κοινωνικό αυτοματισμό» κάθε φορά που δημόσια ΕΜΕΙΣ, διεκδικούμε  το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών μας στην υγεία και εκπαίδευση.

ΕΜΕΙΣ, αναρωτιόμαστε για το αν τελικά υπάρχει ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΕΠΙΦΑΝΗΣ, ΕΠΩΝΥΜΟΣ κι ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που θα λάβει πρωτοβουλίες ανάλογες ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι  α ν α γκ α ί ε ς θεραπείες των παιδιών μας;

ΕΜΕΙΣ, θα σταθούμε απέναντι στους σύγχρονους Αποθέτες που κατασκευάζουν νέο Καιάδα και θα ενώσουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που δίνουν ΛΟΓΟ  ΥΠΑΡΞΗΣ και  ΛΟΓΙΑ στα παιδιά μας.

 

Αρθρογράφος