Σε τί αποσκοπεί η αβροφροσύνη του Ευρ. Στυλιανίδη προς τον Ahmet Yildiz;

10 Νοεμβρίου 202209:10

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όσο κι αν προσπαθούμε να κατανοήσουμε την στάση του κυβερνητικού βουλευτή Ροδόπης κ. Ευρ. Στυλιανίδη, αδυνατούμε καθώς την μακρά περίοδο σιωπής του διαδέχεται συνήθως κάποια κίνησή που συζητείται ή σχολιάζεται , κι όχι πάντα θετικά.

Απών ο ίδιος από την παρούσα πραγματικότητα, δείχνει να γνωρίζει αλλά να μην θέλει να πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν και ταλανίζουν όλους εμάς που παραμένουμε στην Ροδόπη ενώ ο ίδιος επέλεξε το μοντέλο του εκ του μακρόθεν παρατηρητή .

Κάπως έτσι και σήμερα το πρωΐ λάβαμε ένα δελτίο τύπου γεμάτο αβροφροσύνη, αλαζονεία κι έπαρση με κανά δύο απαράδεκτες -διπλωματικά πάντα- αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εμείς να υπενθυμίσουμε στον κ. Ευρ. Στυλιανίδη ότι ο κ. Ahmet Yildiz ως ένας εκ της πολιτικής ηγεσίας του τουρκικού ΥΠΕΞ ήταν εκ των πραγμάτων προϊστάμενος των παρακρατικών δομών του Προξενείου στην Θράκη.

Οι ίδιες παρακρατικές δομές που απειλούν δημοσιογράφους, βουλευτές κι εκβιάζουν τους απλούς πολίτες της Θράκης.

Δεν ξέρουμε αν του έθεσε μετ’επιτάσεως ο Ευρ. Στυλιανίδης το ζήτημα της δράσης του απερχομένου Μουράτ Ομέρογλου ο οποίος απειλεί ακόμη και μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου , τον συνάδελφό του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Παραθέτουμε α) το δτ του Ευρ. Στυλιανίδη και β)φωτογραφικό υλικό από παρελθούσες επισκέψεις του κ Ahmet Yildiz στην Θράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

  Σε απολύτως φιλικό κλίμα στη Βουλή των Ελλήνων, όπου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός συνάντησε τους Επικεφαλείς της Τουρκικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ κ. Osman Bak και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ahmet Yildiz. 

   Με τους δύο Βουλευτές που είναι στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, διότι τόσο στο παρελθόν, όταν ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, όσο και τώρα που είναι στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως Αναπληρωτής της Ντόρας Μπακογιάννη, κατάφερε παρά τις δύσκολες καταστάσεις και τα περίπλοκα διμερή ζητήματα να κρατήσει την ισορροπία των προσωπικών σχέσεων και παρά τη σθεναρή του προώθηση στα εθνικά μας θέματα να διατηρεί χρήσιμους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκική πλευρά. 

  Έκανε θετική εντύπωση λοιπόν σήμερα στους Βουλευτές όλων των κομμάτων και των κρατών μελών η θερμή ανταπόκριση των Τούρκων Βουλευτών στην παρουσία του Βουλευτή Ροδόπης και φυσικά όταν ρωτήθηκαν από τους συναδέλφους τους και των άλλων κρατών έδωσαν την απάντηση τους: «Εκτιμούμε τον Ευριπίδη, διότι παρά τις σφοδρές μας πολιτικές αντιπαραθέσεις πάντα στην επικοινωνία μας ήταν ευθύς, ειλικρινής και τηρούσε το λόγο του και όταν επιτυγχάναμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης, τότε κάναμε όλοι μαζί ένα σταθερό βήμα προς τα μπρος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις» τόνισε ο επικεφαλής της Τουρκικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και βουλευτής της ιδιαίτερης πατρίδας του Προέδρου Ερντογάν Osman Bak. 

Με τον κ. Bak ο Βουλευτής Ροδόπης είχε διαπραγματευτεί επιτυχώς στο Ντουμπρόβνικ το 2014 την έκθεση του ΝΑΤΟ για την Ενεργειακή Ασφάλεια, της οποίας ο Τούρκος Βουλευτής ήταν εισηγητής και πέτυχε να περάσει όλες τις Ελληνικές θέσεις παρά τις 28 αρχικές διαφωνίες. 

  Το συμπέρασμα είναι ότι η εμπιστοσύνη και η καλλιέργεια αξιόπιστων σχέσεων είναι μια στέρεη βάση ακόμα και για τις δύσκολες διακρατικές σχέσεις.

 

Αρθρογράφος