Σε New York Times το ελληνικό #metoo

19 Φεβρουαρίου 202107:31

Στις καταγγελίες στον χώρο του πολιτισμού για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις αναφέρεται άρθρο των New York Times

Διεθνείς διαστάσεις παίρνουν οι καθημερινές καταγγελίες στον χώρο του πολιτισμού στη χώρα μας για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παίρνουν, καθώς δεν είναι λίγα τα διεθνή μέσα που δημοσιοποιούν το θέμα.

Ανάλογο δημοσίευμα έχουν οι New York Times, που αναφέρονται στις καταγγελίες που ξεκίνησαν με την μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου και εξαπλώθηκαν στον κόσμο του πολιτισμού.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νέους ηθοποιούς. Ο ίδιος, αρνήθηκε αυτές τις αναφορές».

Παράλληλα, κάνει λόγο για την στάση της εισαγγελίας που, όπως, φαίνεται περιμένει να υπάρξουν περισσότερες υποθέσεις, αν και δεν ήταν σαφές πόσες θα πάνε στη δίκη, δεδομένου του χρόνου που πέρασε από τα φερόμενα περιστατικά και την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

Αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα ότι η καταιγίδα των καταγγελιών για σεβαστά πρόσωπα στον χώρο των τεχνών «έρχεται σε μια από τις πιο συντηρητικές κοινωνίες της Ευρώπης, όπου αυτές οι κακοποιήσεις ψιθυρίζονται εδώ και καιρό, αλλά δεν συζητήθηκαν ποτέ ανοιχτά, πόσο μάλλον διώκονται»

Σημειώνεται επίσης ότι η απόφαση της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει ανοιχτά προκάλεσε μια ασυνήθιστη ανοιχτή και πολλές φορές παθιασμένη συζήτηση για τις κακοποιήσεις στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με μελέτες 9 στις 10 γυναίκες, αντιμετωπίζουν παρενοχλήσεις στους ανδροκρατούμενους τομείς όπως των μέσων ενημέρωσης, του αθλητισμού και της πολιτικής.

Αρθρογράφος