Σε εξέλιξη ο “κυβερνοπόλεμος” στην Τουρκία – Η αποκάλυψη των πολεμοκαπήλων σχεδίων της Τουρκίας στη Συρία οδήγησε στο κλείσιμο Twitter,YouTube- Σειρά έχει το facebook

28 Μαρτίου 201409:26

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του φιλοκυβερνητικού τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TRT η Διεύθυνση Τηλεπικονωνιών της Τουρκίας ετοιμάζεται να κλείσει το facebook επικαλούμενη σειρά προσφυγών πολιτών και φορέων κατά των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, και όλα αυτά τη στιγμή που ο Ερντογάν σε κεντρικές του εκδηλώσεις καταγγέλλει το ρόλο και τη λειτουργία των social media!

Η στάση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης μπορεί μόνον να ερμηνευθεί εάν παρατηρήσουμε τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα και το πώς αυτές υποκινούνται και υποστηρίζονται από αγνώστους κύκλους στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα στις 13/3/2014  διέρρευσε ένα νέο ηχητικό-σκάνδαλο, που δείχνει το πώς το κόμμα ΑΚΡ με πρόφαση τον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν, σχεδίασε την μέσω τζιχαντιστών επίθεση στην Συρία. Επίσης φαίνεται το πώς το ΑΚΡ συνεχίζει την ροή πυρομαχικών από προς τους τζιχαντιστές, όπως και το ότι τα σύνορα μας είναι ανοιχτά σε κάθε είδους προβοκάτσια.

Σήμερα το βίντεο με τίτλο ¨Σχέδιο κατευθυνόμενου-εκλογικού πολέμου του αρχικλέφτη 1-1¨που δημοσιεύτηκε στο Youtube από τον λογαριασμό “secim gudumu”, αποτελεί ουσιαστικά ένα ντοκιμαντέρ των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττει το ΑΚΡ στην Συρία.

Στο ηχητικό που γίνεται αντιληπτό πως καταγράφηκε μέσω ηχογράφησης περιβάλλοντος, ακούγονται ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο Νο 2 του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χακάν Γκιουλέρ, να συζητάνε -με πρόφαση τις απειλές της IŞİD κατά του τάφου του Σάχη Σουλειμάν- την βοήθεια που παρέχεται στους τζιχαντιστές στην Συρία, όπως και για μια στρατιωτική επιχείρηση εκεί.

Ο Νο 2 του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χακάν Γκιουλέρ, κάνει λόγο για εξοπλισμό 1000 ανταρτών, ενώ ο Χακάν Φιντάν λέει πως σε περίπτωση που γίνει κάποια επιχείρηση σε βάρος της IŞİD, θα αρχίσουν να σκάνε βόμβες μέσα στην Τουρκία και ομολογεί πως τα σύνορα δεν ελέγχονται.

Επίσηε σε ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας tourkikanea.gr παρατίθεται βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube στις 27/3/2014 και  αφορά σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου, στον Νο 2 του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Γιασάρ Γκιουλέρ, στον Χακάν Φιντάν (διοικητή της ΜΙΤ) και τον υφυπουργό εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.  Δείτε τι σχεδιάζουν για μια ξένη χώρα που πνίγεται στο αίμα…

Nα επισημάνουμε πως ο τάφος του Σάχη Σουλεϊμάν είναι μια νησίδα τουρκικού εδάφους που βρίσκεται μέσα στην Συρία και φυλάσσεται από Τούρκους στρατιώτες. Η Τουρκία λοιπόν φαίνεται να σχεδιάζει εσκεμμένα μια επίθεση εκεί, ώστε να ¨πατήσει¨εκεί για να κηρύξει τον πόλεμο…

Το KomotiniPress επικοινώνησε με τον διαχειριστή της ενημερωτικής ιστοσελίδας tourkikanea.gr κ. Κοσμά Καραΐσκο και του  προκειμένου να σχολιάσει τα ανωτέρω.

Ο κος Κοσμάς Καραΐσκος επισημαίνει “ότι έχουμε στα χέρια μας ένα δείγμα της τουρκικής πολιτικής η οποία παρουσιάζει μία συνέχεια στον σχεδιασμό και την υλοποίησή της, είτε πρόκειται για την Κύπρο είτε για την Συρία.Όπως στην Κύπρο ανατίναξε τζαμιά έστι και στην Συρία θα πράξει το ίδιο ενώ είναι γνωστές οι προβοκατόρικες πολιτικές που ακολουθεί η Τουρκία προκειμένου να επιτύχει τους στόχους και τους σκοπούς της στη Συρία και αλλού!”

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr