Σε εξέλιξη οι ανοιχτές συζητήσεις με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης Κομοτηνής & Σπάρτης για τα 3 νοσοκομεία ΙΣΝ

2 Μαρτίου 202212:01

Χτες ολοκληρώθηκε μία ακόμη συζήτηση με τους κατοίκους και τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης, με περισσότερους από 250 ανθρώπους να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις στην εκδήλωση.

Σήμερα θα βρισκόμαστε στην Κομοτηνή, για τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί για το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ. Ενώ για το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ θα συζητήσουμε την επόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου.

Τα τρία νοσοκομεία υλοποιούνται με αποκλειστική δωρεά μας, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία. Στις συζητήσεις συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα διεξαγωγής των επόμενων ανοιχτών συζητήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ: Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022, 17:00, αμφιθέατρο 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής (Γεωργίου Παπανδρέου και Ανδρονίκου).

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ: Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, 18:00. Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος», στο ισόγειο της δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Σπάρτης (Λεωφ. Λυκούργου 135)

*Για την είσοδο στις εκδηλώσεις απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων ΙΣΝ στη Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $500 εκατομμύρια. Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης την ανακαίνιση και επέκταση υποδομών σε νοσοκομεία της Αττικής, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού και τεχνικού εξοπλισμού, την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη της ψυχικής υγείας παιδιών και νέων σε όλη τη χώρα.

Αρθρογράφος