Σαμοθράκη: Πυρκαγιά στην Καμαριώτισσα κοντά στο ΤΔ 41 ΣΠ – Αδύνατη η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων (video)

12 Αυγούστου 201923:45

Δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς ς εκδηλώθηκαν στη Σαμοθράκη η μία στο Λάκκωμα και η άλλη στην Καμαριώτισσα και έχουν κινητοποιήσει τους κατοίκους του νησιού και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς η  μία φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο στρατόπεδο του ΤΔ 41 ΣΠ.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί προς στιγμήν τουλάχιστον κατοικίες, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι που βοηθούν την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει και το γεγονός πως το νησί έχει μείνει και σήμερα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, με πηγές της Πυροσβεστικής να επισημαίνουν πως είναι αδύνατον να σπεύσουν στο νησί δυνάμεις από άλλες περιοχές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Αρθρογράφος