«Ρόζα,Στέλλα και Μαρίκα: οι Δικές μας Ξένες»

15 Μαρτίου 202318:11

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το την εξαιρετική μουσική παράσταση «Ρόζα,Στέλλα και Μαρίκα: οι Δικές μας Ξένες», με το Γρηγόρη Βαλτινό στην αφήγηση, τηΣοφία Παπάζογλου, την Ανατολή Μαργιόλα και τη Σεμέλη Παπαβασιλείου στο τραγούδι και με συνοδείαέξι κορυφαίων μουσικών, τηνΤρίτη21Μαρτίου 2023στις 8.30 το βράδυ.Η παράσταση είναιαφιερωμένη στις τρεις εμβληματικέςτραγουδίστριες Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου, και οι τρειςπροσφυγοπούλες, οι δύο πρώτες εβραϊκής καταγωγής και η τελευταία αρμένικης.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την πλατφόρμα της Περιφέρειας στο: https://open.pamth.gov.gr. ή τη σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / onlinebooking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο. Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλώ να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2531353910, 2531352112 & 2531354230.

Η πλατφόρμα για την εκδήλωση θα ανοίξει την Παρασκευή17/3/2023 στις 10 το πρωί.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 

Η Σοφία Παπάζογλου , η Ανατολή Μαργιόλα και η Σεμέλη Παπαβασιλείου,μαζί με το Γρηγόρη Βαλτινό παρουσιάζουν την μουσική παράσταση « Ρόζα,Στέλλα και Μαρίκα: oι Δικές μας ξένες», αφιερωμένη στις τρεις εμβληματικέςτραγουδίστριες Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου, και οι τρειςπροσφυγοπούλες, οι δύο πρώτες εβραϊκής καταγωγής και η τελευταία αρμένικης.

Τρεις φωνές αξεπέραστες, τρεις θρυλικές τραγουδιστικές περσόνες που στηνκυριολεξία «κελάηδησαν» τα τραγούδια των σπουδαιότερων λαϊκών δημιουργών της εποχής τους, και οι τρεις είναι πιο επίκαιρες από ποτέ ,αφού παρότι δεν ήτανΕλληνίδες, κουβαλώντας στη φωνή τους το βίωμα και τον πόνο της προσφυγιάςαγαπήθηκαν πολύ στην εποχή τους και επηρέασαν γενιές τραγουδιστών, συνθετώνκαι ακροατών μέχρι σήμερα.

Η Σοφία Παπάζογλου έχοντας μελετήσει σε βάθος αυτές τις φωνές και έχοντας«προίκα» της το λαϊκό αίσθημα και την ερμηνευτική δεινότητα σε συνδυασμό με τηνπροσφυγική της καταγωγή μαζί με τις εξαιρετικές τραγουδίστριες της νέας γενιάς τηνΑνατολή Μαργιόλα και τη Σεμέλη Παπαβασιλείου τις φέρνουν στη σημερινήεποχή.

Ο σπουδαίος Γρηγόρης Βαλτινός με τις αφηγήσεις του και με τη σκηνοθετικήτου ματιά ζωντανεύει εκείνη την εποχή στα μάτια των θεατών.«Οι δικές μας ξένες» είναι ένα διαχρονικό μουσικό ταξίδι που θα συναρπάσεικαι θα συγκινήσει!

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Αθηνά Μπαλτά |Τηλ: 215 5057135|6939 898551|

e- mail: apoichos@yahoo.com

Συνοδεύει ορχήστρα που αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς όπως:

Σπύρος Πατράς: Μπουζούκι – Φωνή

Βασίλης Κετεντζόγλου: Κιθάρα – φωνή

Ντάσο Κούρτι: Ακορντεόν

Νίκος Γύρας: Κόντρα μπάσο – φωνή

Μανώλης Κόττορος- στο βιολί

Ηχοληψία Μιχάλης Αλεξάκης

 

Αρθρογράφος