Recital-klassikou-tragoudiou-apo-to-emth

Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού από το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

21 Ιουνίου 201214:35

Recital-klassikou-tragoudiou-apo-to-emthΡεσιτάλ κλασικού τραγουδιού, με τους μονωδούς Στέλλα Αδαμίδου,υψίφωνο και Μαρσέλο Γιώργο, βαθύφωνο. Στην κιθάρα συνοδεύουν οι: Κώστας Ζαζόπουλος και Δημήτρης Ζωγλοπίτης.


Μια εξαίρετη μουσική βραδιά, έχει την χαρά να διοργανώνει το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, στην Καθολική Εκκλησία της Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 8:30 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Στέλλα Αδαμίδου

Γεννήθηκε στην Αλέξανδρούπολη το 1985. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε το κλασσικό τραγούδι. Παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας στην Αθήνα με την υψίφωνο κ. Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Απο το 2004 σπούδασε στο Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης στη τάξη Μονωδίας-Μελοδραματικής της υψιφώνου και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ.Βαρβάρας Τσαμπαλή. Πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί. Επίσης κατέχει το Ειδικό πτυχίο της Αρμονίας και Αντίστιξης. Διδάσκει Μονωδία στο ωδείο Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού τραγουδιού ως ενεργό μέλος με τους κ.α Μαρούσα Ξυνή, κ.α Άννα Πόρτικα Πάμμερ, κ. Kurt Equiluz, κ.α Christa Ludwig κατόπιν ακροάσεως που διοργάνωσε η Όπερα Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μονωδίας με την καθηγήτρια της Βασιλικής Μουσικής Ακαδημίας της Κοπεγχάγης Mezzo Soprano κ.α Δάφνη Ευαγγελάτου.

Η Στέλλα Αδαμίδου έχει παρουσιάσει άριες,σκηνές από ορατόρια και Lieder σε διάφορες συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και αλλού καθώς και άριες γαλλικού και ιταλικού ρεπερτορίου. Επελέγει έπειτα από ακρόαση και συνεργάστηκε με την ¨Οπερα Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα “Η Έξυπνη” του Carl Orff και επανεκλήθει για τον ίδιο ρόλο. Έχει επίσης ερμηνεύσει  τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα “Δέσπω” του Παύλου Καρρέρ σε συνεργασία με το Α.Π.Θ και το Τελλόγλειο Ίδρυμα. Έχει τραγουδήσει έργα του συνθέτη Δ.Μαραμή σε ρεσιτάλ του συλλόγου της Κρατικής Ορχήστρας.

Ο βαθύφωνος Γεώργιος Μαρσέλος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 11 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης .Αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με πτυχίο στο φλάουτο και δίπλωμα μονωδίας και μελοδραματικής με άριστα παμψηφεί.Έχει μελετήσει φλάουτο στις τάξεις των Ίλιε Μακοβέι ,Γιάννη Ανισέγκου και Γαλιλαίας Νεβάρτ και κλασικό τραγούδι με την κ.Συρανούς Τσαλικιάν και κ.Βαρβάρα Τσαμπαλή.Έχει συμμετάσχει ως πρώτο φλάουτο σε συναυλίες συμφωνικών έργων  με τη συμφωνική ορχήστρα νέων Δημήτρης Μητρόπουλος υπό τη διευθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού κ.Κάρολου τρικολίδη .Το 2006 επιλέχθηκε απο τη καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας θεσσαλονίκης και τη διεθνούς φήμης μεσόφωνο Christa Ludwig για να τραγουδήσει το ρόλο του Osmin στην όπερα “Απαγωγή από το Σεράι “του W.A.Mozart σε συνεργασία με το θίασο μαριονεττών Aristofunny και υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Christian Glinz.

Ως σολίστας  έχει τραγουδήσει επίσης στο ορατόριο του Felix Mendelsshon Bartoldy στο Μ.Μ.Θ , στο ρέκβιεμ του Gabriel Faure ,στο Weihnachtsoratorium του Johan Sebastian Bach με τους αρχιμουσικούς κ.Κάρολο Τρικολίδη και κ.Jean Christophe Charron ,αρμένικες ψαλμωδίες και στα έξι νυχτερινά του W.A.Mozart.Σαν χορωδός τραγούδησε στο Requiem Solemne του Michael Haydn.Στα προσωπικά του ρεσιτάλ έχει τραγουδήσει άριες και lieder  των Meyerbeer,Thomas,Massenet ,Halevy,Schubert,F.G.Lorca ,Rojas.Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού με τους Κώστα Πασχάλη ,Μαρούσα Ξυνή ,Kurt Equiluz ,Christa Ludwig ,Cheryl Studer.Συνεχίζει να μελετά με τον βαθύφωνο Κωνσταντίνο Κατσάρα .Είναι απόφοιτος της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.Μιλάει άπταιστα Γαλλικά και Άγγλικα .

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr