Πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα έχει από Σεπτέμβριο το ΣΔΟΕ

30 Απριλίου 201311:00

Ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στο ΣΔΟΕ το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορεί να γίνεται ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών και των εποπτικών αρχών που ασχολούνται με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρους χρήματος.

Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, όπως θα λέγεται το νέο σύστημα, θα θεσμοθετηθεί με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Ιουνίου. Μέσω του συστήματος αυτού θα ανταλλάσσονται συγκεκριμένα στοιχεία καταθετών που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες και οι ελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για φοροδιαφυγή, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, διακίνηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σημειώνεται ότι στο Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών δεν θα περιέλθουν όλα τα στοιχεία των καταθετών, αλλά μόνο των προσώπων που ελέγχονται για έκνομες ενέργειες.

Με βάση τις διαδικασίες που εφαρμόζονται τώρα, για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα μεγαλύτερων των έξι μηνών, ενώ απαιτείται εισαγγελική εντολή.

Πηγή: newmoney.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr