mitarakis

Προσπαθεί ο κ. Νότης Μηταράκης να ξεγελάσει την τοπική κοινωνία του Έβρου;

7 Σεπτεμβρίου 202019:12

Από τις δημοσιογραφικές αναφορές προκύπτει το συμπέρασμα ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να επεκταθεί  η «δομή φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών στο μεθοριακό φυλάκιο Ορεστιάδας, όπως ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Χίου και της συζήτησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χωρητικότητα της δομής θα αυξηθεί από τα 500 άτομα τουλάχιστον στα 1.000 μπορεί και στα 5.000 χιλιάδες.

Ο διάλογος του υπουργού Νότη Μηταράκη και οι απαντήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο Χίου:

Δημοτικός συμβούλος: «Θα σας ρωτήσω ευθέως. Θα σκεφτόσαστε να κάνετε αυτά που κάνετε στην Χίο για παράδειγμα στον Έβρο; Θα σκεφτόσαστε να ζητήσετε από το δημοτικό συμβούλιο του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης, δεν ξέρω πόσους δήμους έχει μου διαφεύγει, ότι θέλω να κάνω μια δομή εδώ. Να κάνω ΠΡΟΚΕΚΑ, να κάνω και υγειονομικά. Θα σκεφτόσαστε να το ζητήσετε από εκεί πέρα»;

Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Η απάντηση είναι ναι και ήδη επεκτείνουμε το Φυλάκιο που είναι δομή στον Έβρο».

Δημοτικός σύμβουλος: «Ωραία, εντάξει. Τι χωρητικότητα κύριε υπουργέ»;

Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Ταυτόσημη περίπου με της Σάμου».

«Χίος Μπροστά» για Ν.Μηταράκη και δομή στον Έβρο: «Απόδειξη ότι με ψέματα προσπαθεί να ξεγελάσει τις τοπικές κοινωνίες»

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Χίος Μπροστά»:
Μετά από εύλογη και εύστοχη ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιάννη Καραβασίλη, ο κύριος Μηταράκης παρασυρμένος από το άγχος να πείσει ότι θα τηρήσει παντού την ίδια πολιτική και δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις ,εξήγγειλε την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας ίσης χωρητικότητας στον Έβρο , με αυτό της Σάμου.
Την επόμενη μέρα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας δήλωσε ,ότι δεν έχει ιδέα και ότι υπάρχει δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού για εξαίρεση του Έβρου σχετικά με τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας .
“Ως Δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έδωσα ΠΟΤΕ σύμφωνη γνώμη (η οποία γνώμη δε μου ζητήθηκε) και δε θα συναινέσω ΠΟΤΕ, όποτε και από όποιον μου ζητηθεί ΚΑΜΙΑ συζήτηση, με κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχω κάνει για το θέμα αυτό.
– Υπάρχει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για εξαίρεση της Θράκης από οποιοδήποτε σχεδιασμό για το θέμα αυτό.”
Τίθεται πλέον θέμα παντελούς αναξιοπιστίας για τον κο Μηταράκη που με ψέματα από εδώ κι από εκεί μπορεί να ξεγελάσει τις τοπικές κοινωνίες και να τις καταστήσει συνένοχες. Είναι και δείγμα για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα

Αντίδραση δημάρχου Ορεστιάδας στην ενδεχόμενη επέκταση της δομής στο Φυλάκιο

Την αντίδραση του δημάρχου Ορεστιάδας προκάλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ομιλία του υπουργού μετανάστευσης κι ασύλου Νότη Μηταράκη, για επέκταση του κέντρο μεταναστών στο Φυλάκιο.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαυρίδης αναφέρει:

 

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΟΥ:
-ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ή ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ.
-ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Δ ΑΜ-Θ(ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ),ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ(ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ κ.ΛΑΜΠΑΚΗ),ΤΗΝ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Ή ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ.
-ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ Π
Ο Τ Ε ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ(Η ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΜΗ ΔΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΩ Π Ο Τ Ε ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ.Κ Α Μ Ι Α ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
-ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
-ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ψ Ε Υ Δ Ω Σ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΟΥ,ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ/ΜΕΤΑΔΟΣΗ.
(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ).

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΟΥ:-ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…

Gepostet von Vassilis Mavridis am Samstag, 5. September 2020

 

Αρθρογράφος