Πότε θα εμβολιασθούν οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί;

27 Δεκεμβρίου 202012:04

Η ανάγκη να ενταχθούν οι ιδιώτες ιατροί στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, τονίστηκε στο πλαίσιο της ιδιαίτερα επιτυχημένης Ημερίδας, με θέμα ο Εμβολιασμός των Ελευθεροαπαγγελματιών Ιατρών για τον Sars-Cov-2 που διοργάνωσε διαδικτυακά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020. Εκατοντάδες ιατροί παρακολούθησαν έγκριτους επιστήμονες που παρουσίασαν τα δεδομένα για την πανδημία και τα νέα εμβόλια.

Επισημάνθηκε ότι μέσα σε 48 ώρες περισσότεροι από 3.000 ιδιώτες ιατροί δήλωσαν στην πλατφόρμα που έχει ανεβάσει ο ΙΣΑ, ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνέχεια.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, τόνισε ότι ο Σύλλογος έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να συμπεριληφθούν οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και μάλιστα ο ΙΣΑ, προτίθεται να συμβάλλει στη διαδικασία λειτουργώντας Εμβολιαστικό Κέντρο, για ιατρούς και οδοντιάτρους.

Επίσης ο ΙΣΑ έχει ζητήσει να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιώτες ιατρούς να κλείνουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό προκειμένου να διασφαλιστεί η ενημέρωση του πολίτη, η σωστή λήψη του ιστορικού και η παρακολούθησή του.

Ο ΙΣΑ με επιστολή του προς την Κα. Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ζητά να καταστεί σαφές σε ποιο στάδιο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

” Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε,

Σε συνέχεια πληθώρας ερωτημάτων ιατρών – μελών μας, σε συνδυασμό με τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, γεννάται το ερώτημα αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Ειδικότερα δυνάμει του υφιστάμενου Εθνικού Σχεδίου της εμβολιαστικής κάλυψης για COVID-19, όπως παρουσιάσθηκε και από τον Υπουργό Υγείας, τονίσθηκε το γεγονός ότι πρώτοι απ’ όλους θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί.

Πλην όμως δεν έχει καταστεί σαφές σε ποιο στάδιο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών. Αντιλαμβάνεστε, ότι πρόκειται για ιατρούς που και αυτοί δίνουν τον δικό τους αγώνα για τον περιορισμό της διασποράς και την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, με την αδιάκοπη λειτουργία των ιατρείων τους.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε όπως έχουμε την θέση της Επιτροπής αναφορικά με τον χρόνο και τον τρόπο εμβολιασμού των συναδέλφων.”

Epistoli_Proed.epitropis_emvoliasmoy-idiwtes

Αρθρογράφος