Πορεία διαμαρτυρίας Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

17 Μαρτίου 202307:43

Τα Μέλη του Δ.Σ.Αλεξανδρούπολης αποφάσισαν την αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους για σήμερα, Πέμπτη 16-3-2023 και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ζητούν:

  • – Την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και τους συγγενείς αυτών.
  • – Να εξασφαλισθεί άμεσα η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών που χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνιών κάθε είδους.

Πρόκειται για ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους.

Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία.

Το οφείλουμε στα θύματα του δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί να ξαναβιώσει μία νέα τραγωδία.

Απόφαση ΔΣ του Δ.Σ.Αλεξανδρούπολης για την τραγωδία των Τεμπών – Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των κοινωνικών φορέων – Αποχή την Πέμπτη 16.3.2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, σε έκτακτη συνεδρίασή του, επικυρώνοντας κατά πλειοψηφία την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας της 13-3-2023, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και συμπαράστασης στις οικογένειες αυτών, αποφάσισε:

– Να απέχουν τα Μέλη του Δ.Σ.Αλεξανδρούπολης από την άσκηση των καθηκόντων τους την Πέμπτη 16-3-2023

– Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Μελών του Δ.Σ.Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 16-03-23 και ώρα 10:30 στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου και πορεία διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη

– Να ζητήσει την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, ως ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και τους συγγενείς αυτών.

– Να ζητήσει να εξασφαλισθεί άμεσα η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών που χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνιών κάθε είδους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΤΣΙΡΤΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΛΛΑΚΗ

Αρθρογράφος