“Πολιτιστικό ταξίδι” της παρακρατικής ΤΕΞ στην Άγκυρα

19 Φεβρουαρίου 202408:53

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ολοκληρώθηκε το “πολιτιστικό ταξίδι” ενενήντα πέντε (95) μελών της παρακρατικής και παράνομης για την ελληνική έννομη τάξη (με απόφαση ΑΠ) πρώην ΤΕΞ στην Άγκυρα την 16/2/2024.

Ο επικεφαλής της αποστολής της ΤΕΞ ξ,Ozan Ahmetoğlu, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο των Τούρκων στο Εξωτερικό και των Συναφών Κοινοτήτων, Abdullah Eren, και τον Γενικό Διευθυντή του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και πρώην Πρέσβη στην Αθήνα, Burak Özügergin.

Αναφορικά με τις επισκέψεις, στις αναρτήσεις που έγιναν στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης έγιναν οι εξής δηλώσεις:

«Ως Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ξεκινήσαμε τις επισκέψεις μας στο πλαίσιο της πολιτιστικής μας περιοδείας στην Άγκυρα με την ομάδα μας των 95 ατόμων. Επισκεφθήκαμε την Προεδρία των Τούρκων του Εξωτερικού και των Συναφών Κοινοτήτων (YTB). Συναντηθήκαμε με τον συμπατριώτη μας κ. Abdullah Eren, Πρόεδρο της YTB και τον Δρ. Επισκεφθήκαμε την έκθεση με τίτλο «Βαλκάνια» στην αίθουσα Sadık Ahmet.Στο πλαίσιο των επισκέψεών μας την πρώτη μέρα του ταξιδιού μας, ως στελέχη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας και συναντηθήκαμε με τον Γενικό Διευθυντή, Πρέσβη κ. Burak Özügergin.Επισκεφθήκαμε το Ινστιτούτο Ωρίμανσης της Άγκυρας, το οποίο πραγματοποιεί μελέτες εδώ και χρόνια, ειδικά στον τομέα της χειροτεχνίας και των παραδοσιακών τεχνών. Η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το έργο του Ινστιτούτου εδώ. Λάβαμε πληροφορίες για τις δραστηριότητες από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Ωρίμανσης κ. Ahsen Hıdıroğlu και τους υπεύθυνους του ινστιτούτου. «Σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη προσοχή και τη φιλοξενία που δείξατε στην ομάδα μας.»

  

Αρθρογράφος