Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση – Σαμαράς: Εκλογές το 2016

11 Οκτωβρίου 201410:30

Την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Βουλής επιβεβαίωσε η κυβέρνηση λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, έπειτα από σφοδρή τριήμερη πολιτική σύγκρουση, που κορυφώθηκε την τελευταία ημέρα με τη μάχη των πολιτικών αρχηγών.

Την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση επιβεβαίωσαν οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «ΟΧΙ» ψήφισαν 131 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τη Χρυσή Αυγή και την πλειοψηφία των ανεξάρτητων.

«Παρών» δήλωσαν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου, ενώ επέλεξε να απέχει από τη διαδικασία ο κ. Γιώργος Νταβρής.

Απόντες -οι οποίοι ανήλθαν συνολικά σε 12 βουλευτές- ήταν οι οκτώ προφυλακισμένοι βουλευτές, ο κ. Γιώργος Σταθάκης και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι όμως με επιστολή τους (σ.σ. δεν προσμετράται ως επιστολική ψήφος) δήλωσαν ότι θα καταψήφιζαν την κυβέρνηση.

Απών ήταν επίσης και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η απουσία του ήταν συνειδητή.

Αποχωρώντας από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε σήμερα δεν θα διαψευστούν, οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν».

Συμπλήρωσε, δε, απαντώντας σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία, ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2016».

Πώς ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, «Όχι» ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Βύρων Πολύδωρας, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Βασίλης Καπερνάρος,  Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Μίκα Ιατρίδη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Ραχήλ Μακρή,  Πάρις Μουτσινάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης

Ο Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου δήλωσαν «Παρών»

Ο Γιώργος Νταβρής επέλεξε να απέχει, όπως και ο κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ενώ απών ήταν και ο προφυλακισμένος βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας.

protothema.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr