Ποιός είναι υπεύθυνος για το πρωτόκολλο στο 22ο Φεστιβάλ Κερασιού του Δήμου Ιάσμου;

30 Μαΐου 202421:08

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το 2012 φαίνεται ότι ιδρύθηκε ο Πολιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ασωμάτων Ν. Ροδόπης ενώ μέχρι πρότινος το παρόν στην περιοχή έδινε και ο ΠολιτιστικόςΣύλλογος Ασωμάτων Ροδόπης.

Ο Πολιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ασωμάτων Ν. Ροδόπης το 2013 εξέλεξε το πρώτο του ΔΣ του οποίου μέλη ήταν οι Hüseyin HÜSEYİN, Nihat Hasan, Ercan AHMET KAHYA, Mehmet TOPAL, Emin EMİN, Adem DURBA, Mustafa HÜSMEN.

Εν έτει 2024 εκτός από κάποιες σποραδικές αναρτήσεις δεν είχαμε ενημέρωση για κάποιες άλλες εκδηλώσεις από τον εν λόγω σύλλογο ενώ κατά καιρούς διαβάζαμε ότι συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κερασιού του Δήμου Ιάσμου (με συνδιοργανωτές την ΔΗΚΕΔΙ και την Περιφέρεια) και σε κάποιες άλλες ενδομειονοτικές αθλητικές δράσεις. Πρόεδρος του φέρεται να είναι ο κ. Εμίν Εμίν με πολιτική κινητικότητα στην περιοχή ήδη από την εποχή του αλήστου μνήμη Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν.

 

 

Στις προσκλήσεις που λάβαμε για το 22ο Φεστιβάλ Κερασιού από τον Δήμο Ιάσμου ο Πολιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ασωμάτων (Bulatköy Kültür ve Folklor Derneği ) φαίνετια ότι είναι ο βασικός συνδιοργανωτής της όλης εκδήλωσης χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, έχουμε σοβαρές καταγγελίες από τον Βουλευτή Ροδόπης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ ΧΡΟΝΟΣ και τον κ. Δήμο Μπακιρτζάκη, δήλωσε ότι δεν έχει προσκληθεί στο Φεστιβάλ Κερασιού διότι υπάρχει ρητή απαγόρευση “άνωθεν” χωρίς να προσδιορίζεται η ταυτότητα του εντολέα, αν και είναι κοινό μυστικό ότι πρόκειται για τις δομές του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη που ελέγχουν πλήρως τον Εγκάθετο Δήμαρχο Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιλχάν Αχμέτ: “Ούτε από τον κ. Τζανέρ, τον εκλεγμένο Δήμαρχο μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχω πάρει πρόσκληση. Και μάλιστα, έμαθα, από κάποιες πηγές ότι είπε , «εγώ δεν πρόκειται να προσκαλέσω τον κ. Ιλχάν τον βουλευτή, διότι υπάρχει φωτο-απαγόρευση, υπάρχουν εντολές προς αυτή την κατεύθυνσηκ.λ.π.” τονίζοντας εμφατικά ότι “, η όποια πράξη του ( της μη πρόσκλησής του) θα είναι αδικαιολόγητη και πρέπει να την δικαιολογήσει, να την εξηγήσει, μάλλον, σε όλους τους δημότες του Δήμου Ιάσμου.”

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, ερωτηθείς για τις προθέσεις του , δήλωσε χαρακτηριστικά: ” Από την πλευρά μου, είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των δημοτών του Ιάσμου και θα καλέσω τον Δήμαρχο να εξηγήσει τους πραγματικούς, αληθινούς λόγους της πράξεως του αυτής, αν αυτή συντελεστεί εντέλει. “

Μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουμε λάβει κάποια άλλη ενημέρωση από τον Δήμο Ιάσμου, τον συνδιοργανωτή Σύλλογο ή τον Σύμβουλο Πολιτισμού του κ. Ιμάμ Τζανέρ

Αντί Επιλόγου

Κι αυτό το “Φεστιβάλ Κερασιού” θα μετατραπεί σε τουρκοφιέστα;

Πολιτισμός και πολιτική στον Ίασμο

Ποιοί και πώς δίνουν άλλοθι στον κ. Ιμάμ Τζανέρ;

Αρθρογράφος