Ποιός “έδωσε” εντολή για την εκκένωση του Ιάσμου;

23 Αυγούστου 202318:59
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
 
Για την μεγάλη εικόνα της καταστροφής που ζούμε τα’χουμε πει και με άλλες αφορμές Δεν μπορούμε , όμως, να αφήσουμε να περάσει έτσι το χάος που δημιουργήθηκε στην Ροδόπη με ευθύνη τοπικών παραγόντων.
 
Ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίσθηκε στον Ίασμο, ιδιαίτερα με τις καταγραφείσες παλινωδίες του χωρίς χαρτοφυλάκιο Ηλία Μπούκα, στον οποίο αποδίδεται η ανύπαρκτη εντολή εκκένωσης του Ιάσμου, που βασίσθηκε σε “προφορική εντολή”. Αυτό δημιούργησε προστριβές, καθυστερήσεις, πανικό.
 
Υπεύθυνος και μόνον είναι ο νυν Δήμαρχος Ιάσμου κ. Μουμίν Μουμίν. https://www.komotinipress.gr/dimarxos-iasmou-an-ke-i…/
 
Στο βάθος της εικόνας, οι ενδεχόμενες παρεμβάσεις των Εγκαθέτων και του τουρκικού προξενείου που ενοχλήθηκε και προσπάθησε να παρεμποδίσει την παρέμβαση του Σελήμ Ισά, ΔΕΜΠ Κομοτηνής, ο οποίος θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή ενός διευρυμένου ΣΟΠΠ καθώς έχει την δυνατότητα και την δυναμική να συνδράμει τους Μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής.
 
Εάν κάποιοι προσπάθησαν να δείξουν ποιός έχει το πάνω χέρι στον Ίασμο με επίδειξη παραγοντισμού, μάλλον διάλεξαν λάθος χρονική και ιστορική στιγμή! Ο αγώνας για την επιβίωση των Θρακιωτών συνεχίζεται εν μέσω υβριδικών απειλών

Αρθρογράφος