Ποιό Κράτος Δικαίου;

8 Ιουνίου 202422:30

Από τον Ηλία Ν Ηλιακόπουλο*

Απέμειναν λίγα εικοσιτετράωρα για να προσέλθετε στις κάλπες ,αν και υπόκωφος και απειλητικός ο θόρυβος της αποχής και να επιλέξετε τους εκπρόσωπους σας στην Ευρωβουλή.

Πριν ρίξετε την ψήφο σας σκεφτείτε πόσο η πολιτεία υλοποίησε τη βασική της υποχρέωση να σας προστατεύει στα βασικά σας ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από την ασπίδα ενός σύγχρονου “κράτους Δικαίου “!

  • Πόσο σέβεται το βασικό αγαθό της ζωής ,όταν αποδεδειγμένα συγκαλύπτει το έγκλημα στα Τέμπη. Το περίεργο μπάζωμα ,το αποκρυβέν εύφλεκτο υλικό αλλά και τα 85 dna και όχι των 57 είναι μερικά από τα εφιαλτικά στοιχεία ,ότι οι κρατούντες δεν σέβονται τίποτε !
  • Πόσο σέβονται την ασφάλεια σας ,όταν μέχρι τώρα έχουν βάλει ανεξέλεγκτα στην χώρα εκατομμύρια παράνομων «λάθρο» εισπράττοντας τα ψίχουλα της αλλοτριωμένης Ευρώπης και οι επήλυδες ανταποδίδουν καθημερινά με φόνους ,βιασμούς και ληστείες …
  • Πόσο σας λένε την αλήθεια, όταν οι σωτήρες σας τα συστημικά κόμματα έχουν χρέη εκατομμυρίων με δανεικά κι αγύριστα ..για τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει λογοδοτήσει κάνεις …αντίθετα αν ο δύσμοιρος Έλληνας χρωστά έστω και λίγες χιλιάδες στο Δημόσιο ,ακολουθεί γκαγκστερική κατάσχεση λογαριασμών, κατάσχεση στο σπίτι του και ας είναι το μοναδικό …από τις αποθρασυνθείσες  εταιρείες ειδικού σκοπού (funds)…κατά παράκαμψη και περιφρόνηση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος(Σ),προστασίας ανθρώπινης αξιοπρέπειας(2),ανάπτυξης προσωπικότητας(αρθ 5) ,προστασία οικογένειας (αρθ 21)Αλήθεια αυτοί θα σας σώσουν ..;

Αυτοί δεν μπορούν να διαχειριστούν το ίδιο τους το σπίτι ..οι ρεμούλες κι οι σπατάλες έχουν φτάσει στο ζενίθ ..και εσείς θα πάτε να ψηφίσετε ποιους ,τους συστημικούς Λακέδες ;

Ποιο κράτος Δικαίου αλήθεια όταν απροκάλυπτα βάζουν φωτιές ,μολύνουν το περιβάλλον, για να ξεφυτρώσουν μετ ολίγον, ως δηλητηριώδη μανιτάρια , παντού στα καμένα ,ανεμογεννήτριες …για να συνεχίσει να θερίζει ο καρκίνος !

Ποιο κράτος Δικαίου …

  • όταν ο “σύγχρονος ραγιάς” πεθαίνει στα ράντζα των δημόσιων νοσοκομείων ,ενάντια στην συνταγματική υποχρέωση για μέριμνα στην υγεία των πολιτών(αρθ 21παρ3)Σ ,αφημένος στην μοίρα του ,εκτός κι αν έχει σεβαστό κομπόδεμα!
  • Για να υλοποιεί η κροκοδείλια πολιτεία την Συνταγματική επιταγή(αρθ 4)Σ ,μερικοί σε αυτή την χώρα είναι πιο ίσοι απ’ τους άλλους!
  • Η μήπως και δεν το ήξερα ,το ανύπαρκτο κράτος Δικαίου έχει φροντίσει να παρέχει πραγματική παιδεία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες κατ επιταγή του άρθρου 16 του Σ;!

Παιδιά αποχαυνωμένα και αλυσοδεμένα στον σκοτεινό κόσμο του Ίντερνέτ ,δίχως σκέψη ,δίχως κριτική διάθεση ,δίχως ευρυμάθεια , μόνο με τις  πακεταρισμένες  γνώσεις των ιδιωτικών φροντιστηρίων( λέγε με παραπαιδεία !) , έτοιμα να γίνουν βορά ως φτηνά εργατικά χέρια στα πολυποίκιλα κέντρα ολιγαρχών …

Το δήθεν επιτελικό κράτος μας μιλά για ανάπτυξη αλλά δείξτε την για να την δω κι εγώ …Εκτός από υπηρεσίες τι παράγει αλήθεια αυτό το” κράτος ρουφιάνων” ..; !

Ούτε τουρισμό δεν παράγει ..γιατί πουλάμε τον Ήλιο, την θάλασσα μας στα μεγάλα τουριστικά τραστ αντί πινακίου φακής …

Που είναι οι εξορύξεις σε πετρέλαιο ,σε φυσικό αέριο …;Όλα ξεπουλιούνται και σε φτηνή τιμή …

Ως λαός εξαφανιζόμαστε εφιαλτικά γιατί όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τη δημογραφική ωρολογιακή βόμβα …!Ο ανθός της νιότης μας μεταναστεύει στα άφιλα ξένα ,υπηρέτης οθνείων συμφερόντων αντί να μεγαλουργεί στην πατρίδα του ,νεκροταφείο δυστυχώς στις ελπίδες και τα όνειρα του …

Αλλά πως ,σε ποιο κράτος δικαίου..;!

Αυτό της μιας και μοναδικής κλίκας των εγχώριων πολιτικάντηδων ..;!Που είναι το κράτος Δικαίου ,όταν όλα τα διαφεντεύει η σεσηπώσα Αθήνα ,ενώ η περιφέρεια πάντα ο φτωχός συγγενής …;!

Κατά τα λοιπά κατά την Συνταγματικη επιταγή το κράτος φροντίζει για την Περιφερειακή πολιτική για την ανάπτυξη των παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών (Αρθ 106)Σ.

Και για να έλθουμε στα Εθνικά θέματα ,πόσο η πολιτεία προασπίστηκε επαρκώς την Μακεδονία, την Θράκη αλλά κυρίως το Ελληνικό Αιγαίο;! Καθημερινές και συνεχείς οι ταπεινώσεις και τα ξεπουλήματα από τους λακέδες της πολιτικής , που ζητούν ξανά την ψήφο σας ,για να μας σώσουν αυτή την φορά στην Ευρώπη …Γιατί δρουν σε μια χώρα ,χωρίς την ύπαρξη κράτους Δικαίου …Αν υπήρχε ,όλοι αυτοί έπρεπε με τις νόμιμες διαδικασίες να είναι φυλακή …!

Πως θα υπάρχει όμως κράτος Δικαίου ,όταν την ανώτατη ηγεσία της δικαιοσύνης την διορίζει το εκάστοτε υπουργικό Συμβούλιο;! Μια δικαιοσύνη που χωλαίνει οργανωτικά ,διοικητικά τουλάχιστον! Αλλιώς δεν θα καταργούνταν με σύντμηση τα ειρηνοδικεία υπαγόμενα πια στα πρωτοδικεία, όταν οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ,πως ο ειρηνοδίκης είναι ο άμεσος φυσικός δικαστής του πολίτη..!

Δυστυχώς αλλά όσα νομικά τεχνάσματα και αν προτάξει η υποκριτική πολιτεία μας η δικαιοσύνη θα παραμείνει βραδεία και αναποτελεσματική ενάντια στο άρθρο 20 του Σ ..Έλλειμμα και αυτό του ανύπαρκτου κράτους δικαίου.!

Οι κομματικοί μηχανισμοί των συστημικών κομμάτων γνωρίζουν τα αδιέξοδα στα οποία θα περιέλθουν προσεχώς …Γι’ αυτό και έχουν φροντίσει να φτιάξουν τα δεκανίκια τους ...Ζητωπατριωτικά κόμματα που δήθεν νοιάζονται για σας ,που δήθεν μάχονται για τα εθνικά μας δίκαια ,που δήθεν τσακώνονται μεταξύ τους στην Βουλή…δεν είναι τίποτε άλλο από ασφαλή δεκανίκια για την ώρα ανάγκης που θα έλθει και μάλιστα σύντομα …Και πως το διαπιστώνετε αυτό …;Όταν στα κρίσιμα θέματα ,δεν μιλούν ,δεν αντιδρούν ,στηρίζοντας κυβέρνηση και το πρώτο κόμμα !

Σε λίγο θα πάτε να ψηφίσετε …Ελπίδες δεν υπάρχουν πολλές ,ότι δεν θα πέσετε και πάλι συνειδητά στηνπαγίδα να ψηφίσετε τους ίδιους που σας εξαπάτησαν ,σας πούλησαν, σας πέταξαν στο τάρταρα ή τις παραλλαγές τους ,που είναι μια από τα ίδια και ενώ υπόσχονται Λύση οι δήθεν πατριώτες δεν είναι παρά το κύριο μέρος του προβλήματος…!

Οι κομματικοί εφιάλτες έχουν φροντίσει να φτιάξουν το προσομοίωμα τους για ώρα ανάγκης ...Με σύγχρονους δημαγωγούς ,που ξέρουν ακόμη και σήμερα να χαϊδεύουν αυτιά … Πως δήθεν νοιάζονται για τον Έλληνα ..Στην πραγματικότητα να τον εγκλωβίσουν στο ίδιο τέλμα ψεύδους και υποκρισίας …

Σπάστε τα δεσμά σας ,δεσμώτες της άφιλης κομματικής υποκρισίας ..και μια φορά ψηφίστε μικρά και ταπεινά κόμματα ,βγαλμένα μέσα από τον ίδιο τον λαό…χωρίς σπόνσορες ,χωρίς εξαρτήσεις ,μόνο με όραμα την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών …!

Δείξτε επιτέλους ότι ήλθε η ώρα να πάρουν το μήνυμα οι «Χατζηαβάτες της πολιτικής» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα πραγματικό «ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ»!

 

 

 

*  Ο  Ηλίας  Ν. Ηλιακόπουλος  είναι  απλός σκεπτόμενος  πολίτης και Δικηγόρος  

Αρθρογράφος