Ποιά η σχέση της Νέας Αριστεράς με το παραθρησκευτικό παρακράτος της Θράκης;

30 Μαρτίου 202421:48

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Αυτό το ερώτημα προκύπτει από την συμμετοχή του Εγκαθέτου Βουλευτή της Νέας Αριστεράς κ. Οζγκιούρ Φερχάτ σε δείπνο ιφτάρ του παραθρησκευτικού συλλόγου που συνδέεεται με την παρακρατική δομή της ψευδομουφτείας στην Θράκη, γνωστό ως BİHLİMDER.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων και Μελών Λυκείου Δυτικής Θράκης Hatip, [Batı Trakya İman Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) ]συγκέντρωσε τα μέλη του σε δείπνο ιφτάρ το απόγευμα της 29/3/2024.

Ο Εγκάθετος και όψιμος θιασώτης των παρακρατικών δομών του πολιτικού ισλάμ της Θράκης , συμπροσευχήθηκε και συνέφαγε με τους: υποπρόξενο της Τουρκίας κ. Barış Çulha, τον παρακρατικό αναπληρωτή του παραθρησκευτικού και παρακρατικού ψευδομουφτή Κομοτηνής κ. Fehim Ahmet, τον αντιπρόεδρο του ακροδεξικού ισλαμοφασιστικού και τουρκοδίαιτου κόμματος Αχμέτ Σαδήκ-DEB κ. Metin Hacıosman, τον Εγκάθετο και Υμνητή του Ρ.Τ.Ερντογάν, περιφερειακό σύμβουλο του Χρ. Τοψίδη κ.Rıdvan Molla, τον πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κι επίτιμο μέλος του ΑΚΡ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον Εγκάθετο πρώην Δήμαρχο Αρριανών κ. Ριτβάν Αχμέτ και τον οικοδεσπότη-πρόεδρο της BİHLİMDER Mehmet Emin Ahmet.

Ο κ. Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, θεολόγος (1964, Εσοχή Ροδόπης) είναι ο Πρόεδρος του BIHLIMDER -Συλλόγου Αποφοίτων Λυκείου Ιμάμ Χατίπ Δυτικής Θράκης , υπάλληλος της παρακρατικής παραθρησκευτικής δομής της ψευδομουφτείας Κομοτηνής. Ο κ. Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ έχει “χρισθεί” για ειδικές αποστολές από τον ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν και το βαθύ ισλαμικό πυρήνα του παραερντογανικού καθεστώτος ήδη από το μακρινό 2013 με την διαμεσολάβηση και του κραταιού τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν. Κι αυτός συνδέεται με την YTB και την DIYANET (Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων Τουρκίας) και μάλιστα είναι επιφορτισμένος με το έργο του εξισλαμισμού και πλήρους εκτουρκισμού της Μειονότητας διοχετεύοντας μαθητικό δυναμικό σε σχολεία της Τουρκίας. Βασικός στόχος είναι η ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση μαθητών στο να σπουδάσουν ακόμη και στην μέση εκπαίδευση στην Τουρκία με διαμονή σε οικοτροφεία, όπου συχνά παρέχεται δωρεάν διαμονή σε εστίες. Εκτιμάται, ότι ένας ακόμη στόχος του είναι και η ταυτόχρονη πλήρης υποβάθμιση του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής “Χαϊριγιέ”

Οι συμμετέχοντες διέκοψαν τη νηστεία τους μετά την απαγγελία του απογευματινού αντάν. Ο αναπληρωτής μουφτής Φεχίμ Αχμέτ έκανε την προσευχή για το νέο γεύμα του ιφτάρ.

Κάνοντας μια σύντομη ομιλία μετά την προσευχή, ο Πρόεδρος της BİHLİMDER Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ ευχαρίστησε τους καλεσμένους και τα μέλη του συλλόγου που παρευρέθηκαν στο ιφτάρ. Μιλώντας για τη σημασία του μήνα του Ραμαζανιού, ο πρόεδρος συνεχάρη τους συμμετέχοντες για το μήνα του Ραμαζανιού και του Eid al-Fitr.

Το γεύμα του ιφτάρ ολοκληρώθηκε με την κατανάλωση του προσφερόμενου τσαγιού.

Το πολιτικό ισλάμ “στοχεύει” την μειονοτική εκπαίδευση

Αρθρογράφος