Πέντε βασικά πράγματα που δεν λέει κανένας σε μία νέα μαμά!

3 Απριλίου 201310:00

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα σας πει κανένας όταν γίνεστε μαμά για πρώτη φορά. Και όμως αυτά, είναι μικρές λεπτομέρειες που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να ζήσετε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής ακόμα πιο ανώδυνα.

Δείτε ποια είναι αυτά.

1. Μην κλείνετε ποτέ ραντεβού με τον παιδίατρο τη Δευτέρα. Και αυτό γιατί το σαββατοκύριακο, τα μεγαλύτερα παιδάκια έχουν πάει βόλτες στα πάρκα, έχουν αρπάξει διάφορες ιώσεις και στο ιατρείο του παιδιάτρου θα είστε εσείς με το νεογέννητο μωρό σας και άλλα δέκα άρρωστα παιδάκια που αποτελούν κίνδυνο για το δικό σας.
2. Αγοράστε αδιάβροχο μπουφάν με πάρα πολλές τσέπες. Όταν θα βγάλετε το μωρό σας βόλτα με το καροτσάκι και στη διαδρομή αρχίσει να βρέχει μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε. Γιατί το να σέρνεις ένα καροτσάκι ενώ βρέχει και να κρατάς την ομπρέλα είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα έχετε κάνει ποτέ.
3. Αγοράστε ειδικό αδιάβροχο σκέπασμα για το καροτσάκι σας. Αν σας πουν πως είναι άχρηστο και πως τσάμπα πετάτε έτσι τα λεφτά σας, απλά αγνοείστε τους γιατί αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα είναι κοντά σας όταν ξαφνικά, την ώρα που έχετε βγάλει το παιδί βόλτα ξεκινήσει να βρέχει.
4. Αγοράστε το δικό σας μπουκάλι για νερό. Δεν χρειάζεται μόνο το παιδί νερό κατά τη διάρκεια της βόλτας σας αλλά και εσείς ειδικά αν θηλάζετε ακόμα. Ο θηλασμός σας κάνει να διψάτε και έτσι θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας και το δικό σας μπουκαλάκι με νερό.
5. Μιλάτε σε ξένους. Η μαμά, η αδελφή σας που είναι ήδη μητέρα ή η φίλη σας που επίσης έχει γίνει μητέρα πριν από εσάς θα σας ακούσουν όταν θα τους πείτε για το μωρό σας και τις εμπειρίες σας μαζί του, όμως δεν θα μπορούν να σας μιλήσουν εκείνες για γεγονότα με τα παιδιά τους που έχουν συμβεί πρόσφατα. Καλό είναι να μιλάτε με μητέρες, ακόμα και ξένες που τα παιδιά τους έχουν την ίδια ηλικία περίπου με τα δικά σας γιατί έτσι θα μπορέσετε να βγάλετε διάφορα συμπεράσματα και για το δικό σας παιδί.
Πηγή: mothersblog.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr