«Παιχνίδια επικοινωνίας και εντυπωσιασμού» χαρακτηρίζει η κ. Φ.Καζάκου την καταγραφή των προβλημάτων στους οικισμούς του Δήμου.

1 Οκτωβρίου 201408:52

«Παιχνίδια Επικοινωνίας και Εντυπωσιασμού», θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Ερτζάν Κιοσσέ και στην οποία συμμετείχαν οι κ. Ζηλούδης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Υποδομών και Πολεοδομίας και ο κ. Ταπατζάς Εμμανουήλ, Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Συντονισμού.

Στην συνάντηση συμμετείχε με δική της πρωτοβουλία και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Καζάκου Φελίνα με τους συνεργάτες της.

 Η συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Κομοτηνής αφορούσε την καταγραφή, την ιεράρχηση και αξιολόγηση των προβλημάτων στους οικισμούς του Δήμου. Και θα μπορούσε να ήταν μια έξυπνη και ουσιαστική κίνηση-πρωτοβουλία, αν βέβαια δεν ίσχυαν οι παρακάτω λόγοι:

 

  • Τα δυστυχώς άπειρα και καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί δεν έχουν ακόμη καταγραφεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας της Δημοτικής Αρχής;; Ξεκινάμε, λοιπόν, πάλι από την αρχή, την καταγραφή και αξιολόγηση των προβλημάτων. Μα πόσο υπομονή να κάνουν οι κάτοικοι των οικισμών, όταν μετά από τρεισήμισι χρόνια η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ασχοληθεί με τους οικισμούς. 
  • Με έκπληξη και απορία οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων κλήθηκαν να καταγράψουν τα προβλήματα, καθημερινά και χρόνια προβλήματα των Τοπικών Κοινοτήτων που έχουν υποβληθεί μέσω αιτημάτων και στους προηγούμενους αντιδημάρχους της θητείας του κου Πετρίδη. Μήπως, λοιπόν, δεν υπάρχει ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία των συνεργατών του κου Δημάρχου, όταν όλοι εξακολουθούν να είναι εκλεγμένοι και νυν συνεργάτες;;
  • Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των οικισμών, οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας… και οι υποσχέσεις συνεχίζονται!

Μα πώς να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των πολιτών της κατά πλειοψηφίας αγρότες όταν την προηγουμένη, στις 25 Σεπτεμβρίου με εισήγηση του κου Δημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή μειώθηκαν όλες οι πιστώσεις συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας κατά 40% και όταν έχει ήδη κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2015 με ελάχιστες πιστώσεις για συγκεκριμένες εργασίες      

  • Τα σημαντικότερα προβλήματα των οικισμών η καθαριότητα, ο οδοφωτισμός, η αστική συγκοινωνία, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης καρκινοβατούν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους λόγω της αδιαφορίας κάποιων γνωστών εργολάβων. Μήπως, λοιπόν, για όλα τα προβλήματα δεν ευθύνονται οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις και θα έπρεπε να ασχοληθούμε ποιο ουσιαστικά και συστηματικά με τους οικισμούς του Δήμου;;

Και αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν σε κάποιους άστοχες παρατηρήσεις ή αντιπολιτευτικές τακτικές ας μας πούνε οι αρμόδιοι και κατά τα άλλα συμπαθείς αντιδήμαρχοι, ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;; και με ποια μέσα – χρηματοδοτικά εργαλεία θα επιλύσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών των οικισμών.

«Εμείς… η Πόλη», ως δημοτική παράταξη, εκπρόσωποι των πολιτών και συνάδελφοί σας θα είμαστε εκεί και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε επιλογή σας, που θα είναι υλοποιήσιμη και αποτελεσματική, έστω και για την εν μέρει επίλυση των προβλημάτων. Και να είστε σίγουροι, ότι δεν θα θέσουμε το ερώτημα «γιατί δεν έγιναν τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια».  

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr