Παρουσιάστηκε η ανάπλαση του κέντρου της Νέας Καρβάλης

25 Φεβρουαρίου 201319:05

Παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής στο πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική μελέτη για τη συνολική ανάπλαση του κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας, παρουσία του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θόδωρου Μουριάδη.

Η αρχιτεκτονική μελέτη που αναμένεται ν’ αλλάξει συνολικά της εικόνα του κέντρου της Νέας Καρβάλης περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις με τις οποίες επιτυγχάνεται η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και η δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής απευθυνόμενος στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας υπογράμμισε ότι η αρχιτεκτονική μελέτη είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και ολοκληρωμένης δουλειάς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία της Νέας Καρβάλης ώστε να υπάρξει ένα τελικό αποτέλεσμα που στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής με επίκεντρο το ιερό προσκύνημα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή νησίδας στο μέσον του κεντρικού δρόμου (εθνική οδός Καβάλας – Ξάνθης), την πεζοδρόμηση των δυο δρόμων που περνούν μπροστά από το προσκύνημα του Αγίου Γρηγορίου και την πρώην κοινότητα, τη φύτευση ακόμα περισσότερων δέντρων, θάμνων και λουλουδιών, τη δημιουργία χώρων αναψυχής όπως επίσης και τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων περιμετρικά του ιερού ναού.

Η αρχιτεκτονική μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί και να υποβληθεί προς χρηματοδότηση το αργότερο στις αρχές του Καλοκαιριού.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr