Παραθρησκευτικό δείπνο ιφτάρ επιόρκων αιρετών στην παρακρατική ΤΕΞ

23 Μαρτίου 202408:22

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Τετάρτη 20/3/2024, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη δείπνο νηστείας (ιφτάρ) στον χώρο της παρακρατικής δομής ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης) υπό την επίβλεψη και ενεργό συμμετοχή της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας DIYANET.

Το ΔΣ της παράνομης οργάνωσης (σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου) υποδέχθηκε τους υψηλούς προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν: Ο Πρόξενος Τουρκίας στην Κομοτηνής κ. Αϊκούτ Ουνάλ, οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νέας Αριστεράς κκ Μπουρχάν Μπαράν, Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, Οζγκιούρ Φερχάτ, οι Δήμαρχοι Εχίνου και Αρριανών (Κοζλουκεμπίρ) Αχμέτ Κιούρτ [έχει διατελέσει πρόεδρος] και Ερδέμ Χουσεΐν [Αντιπρόεδροι της παρακρατικής δομής ΑΣΕΤΜΔΘ] ο περιφερειακός σύμβουλος Rıdvan Hacı Mehmet.

Στο παραθρησκευτικό δείπνο παρέστησαν οι “αρχιερείς του πολιτικού ισλάμ της Θράκης” κκ Ιμπραήμ Σερήφ και Μουσταφά Τράμπα ενώ την προσευχή του ιφτάρ τέλεσε ο Ebubekir Şahin, θρησκευτικός αξιωματούχος της Τουρκικής Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων-DIAYNET.

Παρόντες στο δείπνο ήταν και οι γνωστοί Εγκάθετοι του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ/DEB.

Οι συμμετέχοντες επίορκοι αιρετοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως κάλυμμα της παράνομης δράσης τους την παρουσία νεολαίων, μελών της παράνομης οργάνωσης.

Δράση του πολιτικού ισλάμ και στο Σουφλί του Έβρου υπό την επιτήρηση της DIYANET

Οι ψευδομουφτήδες και η DIAYNET “ξεπλένουν” μαύρο χρήμα στην Θράκη;

Αρθρογράφος