Παράλληλα με τα Ελευθέρια διοργανώνεται το Συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή – Κεντρικό θέμα: Western Thrace Turks in the European Context

29 Απριλίου 201519:30

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για το ετήσιο συνέδριο της FUEN  που θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2015 και θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ¨Χρήστος και Εύη¨στην  Κομοτηνή από τα μέλη της που είναι η “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης”, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB.

Oι εργασίες εγγραφής για το συνέδριο άρχισαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου 2015.
Στο συνέδριο, που θα αρχίσει 13 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή, αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της  FUEN, αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες.
 
Στις 13 Μαΐου, την πρώτη μέρα στην οποία οι σύνεδροι θα φτάσουν στην Κομοτηνή, θα οργανωθεί Μειονοτικό Παζάρι κατά το οποίο οι σύνεδροι θα έχουν φέρει γεύσεις της δικής τους κουλτούρας και έτσι θα υπάρχει δυνατότητα γνωριμίας διαφορετικών πολιτισμών.

Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες στις οποίες θα συζητηθούν τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ευρώπη και τα θέματα της “τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης” .

Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό μόνο για τους συνέδρους, ενώ στην τελευταία μέρα του θα γίνει Συμβούλιο Συνέδρων της FUEN. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξει ένα ταξίδι παρουσίασης των ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής.

Στις 17 Μαΐου, με την αποχώρηση των συνέδρων από την Κομοτηνή, θα λήξει και το συνέδριο.

Αρθρογράφος