«Παντρευτείτε στην Ελλάδα», η νέα διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών

18 Φεβρουαρίου 201422:39

Ακόμα και ταξίδια του μέλιτος προσέφερε ο ΕΟΤ προκειμένου να ενισχύσει το ρεύμα των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Τα πέντε ταξίδια κληρώθηκαν σε ειδική προβολή της νέας κινεζικής ταινία με τίτλο «Έρωτας στο Πεκίνο», γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Την ταινία παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα της προβολής της 2.500.000 Κινέζοι και έκανε ρεκόρ εισπράξεων.

Παράλληλα στην Αθήνα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, είχε συνάντηση με τον νέο πρεσβευτή της Κίνας στην Αθήνα, κ. Ζου Σιαολί (Zou Xiaoli) στην οποία αποφασίστηκε η δημιουργία «Task Force» για τη διεύρυνση της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό.

Κατά τη συνάντηση, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και εξέφρασε την επιθυμία της χώρας για περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουριστικό κλάδο, με αμοιβαίο όφελος.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η διοργάνωση Ελληνοκινεζικού Συμποσίου, για θέματα τουρισμού. Στο «Συμπόσιο», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέσα στο 2014, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τον χώρο του τουρισμού, σε Ελλάδα και Κίνα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ήταν η χορήγηση visa στους Κινέζους που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Στο θέμα αυτό, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τις ενέργειες της Ελλάδας για την επίσπευση και την απλούστευση των διαδικασιών εισόδου για τους επισκέπτες τρίτων χωρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της παροχής διευκολύνσεων στους Κινέζους τουρίστες. Συγκεκριμένα, η κα. Κεφαλογιάννη ανέφερε, ότι θα αναρτηθούν ειδικές πινακίδες στην κινεζική γλώσσα σε συγκεκριμένους τουριστικούς χώρους. Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της πιστοποίησης των ξεναγών για Κινέζους τουρίστες.

chinese_3chinese_4

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr