Οργάντζα, σουά σοβάζ, μπροκάρ… άγνωστες λέξεις;;;

9 Μαρτίου 201312:00

Αν έχετε ήδη επισκεφτεί κάποιο ατελιέ νυφικών για να επιλέξετε το δικό σας, τότε ήδη ακούσατε λέξεις όπως οργαντίνα, μπροκάρ, μουσελίνα και κρεπ. Αν σκέφτεστε να ράψετε το φόρεμα του γάμου σας, τότε επιβάλλεται να μελετήσετε τον οδηγό μας για τα υφάσματα!
Δαντέλα: Είναι διαχρονική, κλασική και συνδυάζεται και με άλλα υφάσματα, όπως μουσελίνα, ταφτά και οργάντζα. Η γαλλική θεωρείται κορυφαία.

Κρεπ: Προτιμάται για νυφικά που παραπέμπουν σε αρχαιοελληνικό στιλ, ντραπέ και χυτά. Είναι συνήθως από βαμβάκι, μετάξι ή συνθετικό.

Μουσελίνα: Προφανώς τη γνωρίζετε. Είναι το λεπτό αέρινο ύφασμα από το οποίο κατασκευάζονται πανέμορφα χυτά νυφικά με ωραία κίνηση.

Μπροκάρ: Χρησιμοποιείται για αυτά τα νυφικά που αποκαλούμε «πριγκιπικά», τα λίγο πιο «βαριά», που έχουν ανάγλυφη ύφανση και είναι παραπέμπουν σε μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις.

Ταφτάς: Είναι μεταξωτός, από φυσικό ή συνθετικό μετάξι, χαρίζει όγκο και όταν είναι καλής ποιότητας έχει τέλεια στρώση και εφαρμογή.

Τούλι: Αυτό το ξέρετε σίγουρα. Από τούλι μπορεί να φτιαχτεί ολόκληρο νυφικό. Κυκλοφορούν διάφορες ποιότητες από πολλές χώρες προέλευσης.

Σατέν: Είναι γυαλιστερό, φίνο και κομψό. Το σατέν δεν συγχωρεί «λάθη» ραπτικά και αποτελεί πρόκληση για τον καλό μόδιστρο, που πρέπει να βάλει εδώ όλη του την τέχνη για να βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα.

Ραζμίρ: Είναι το ύφασμα που χρησιμοποιείται συνήθως για νυφικά με μακριά ουρά. Μπορεί να είναι μεταξωτό ή συνθετικό, δίνει λάμψη και συνδυάζεται και με άλλα υφάσματα.

Οργάντζα: Δουλεύεται σε πολλές παραλαγές και δίνει εξαιρετικά διαφορετικά αποτελέσματα που άλλοτε αφορούν σε κλασικά σχέδια νυφικών και άλλες φορές πάλι σε πιο ανάλαφρα νεανικά.

Σουά σοβάζ: Είναι σικ, στητό και φτιάχνεται από άγριο μετάξι.

Πηγή : gamoi.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr