Όμορφη και μόνη. Τι πάει λάθος;

2 Οκτωβρίου 201709:00

Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι η καθημερινότητας μιας γυναίκας δεν περιστρέφεται (πια) γύρω από τη ζωή ενός άντρα. Οι γυναίκες έχουν κερδίσει το δικαίωμα να μένουν μόνες τους από επιλογή και αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι «πάει στραβά με αυτές», όπως πολλοί άνθρωποι δυστυχώς ακόμα σκέφτονται.

Παρόλα αυτά, οι γυναίκες που ακούσια μένουν μόνες, είναι συχνά και πολύ όμορφες. Είναι αυτές οι γυναίκες που κάνουν κεφάλια να γυρίζουν, πεζοδρόμια να τρίζουν και αμάξια να σταματούν για να περάσουν. Είναι οι γυναίκες που σκέφτεσαι «αυτή αποκλείεται να είναι ελεύθερη». Αυτή ακριβώς η σκέψη είναι και ο πρώτος λόγος της μοναξιάς τους.

1. «Σοβαρά σκέφτεσαι να της ζητήσεις να βγείτε; Μα κοίταξέ την!»

Οι άνθρωποι συχνά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κάνουν το πρώτο βήμα όταν βλέπουν μια πολύ όμορφη γυναίκα. Την απορρίπτουν, πριν τους απορρίψει εκείνη πρώτη. Και ενώ πράγματι αυτό είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο, -μπορεί όντως να είναι σε σχέση ή απλά να μη θέλει να βγει μαζί σου-, το να είμαστε εντελώς σίγουροι για την επικείμενη απόρριψη, είναι ένα λάθος που μειώνει τόσο το δικό σου εγωισμό, όσο και τη δική τους αυτοπεποίθηση. Από την άποψη των πιθανοτήτων λοιπόν,  μία όμορφη γυναίκα είναι λιγότερο πιθανόν να ζητηθεί σε ραντεβού. Αγόρια, δεν πάμε πουθενά έτσι.

2. Για να είναι τόσο όμορφη, μάλλον είναι χαζή. Ή σνομπ. Μπα… χαζή είναι.

Στοιχηματίζω ότι το έχεις σκεφτεί αυτό για κάποια απίστευτα όμορφη, πριν καν της μιλήσεις. Άκου λοιπόν να δεις: ρηχοί άνθρωποι υπάρχουν παντού και ανάμεσά τους, ναι, βρίσκονται και όμορφες γυναίκες. Το θέμα είναι ότι κατατάσσουμε προκαταβολικά σε αυτή την απεχθή κατηγορία τις όμορφες γυναίκες (και όχι τόσο τους όμορφους άντρες, να τα λέμε και αυτά!). Στην πραγματικότητα όμως, αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν προκύπτει από την εμφάνιση μιας γυναίκας, αλλά από τη διανόησή της.

Έχω γνωρίσει πολλές όμορφες γυναίκες που είναι ευγενικές, δοτικές, έξυπνες και με χιούμορ. Οπότε καλό είναι να βγάλουμε αυτά τα στερεότυπα από το κεφάλι μας και να δώσουμε την ευκαιρία στους άλλους να…είναι αυτό που είναι. Μερικές φορές οι άνθρωποι γίνονται καλοί επειδή αυτό περιμένουν όλοι από αυτούς, και μερικές φορές γίνονται κακοί ή απόμακροι γιατί αυτό ακριβώς προσδοκεί η κοινωνία να γίνουν. 

3. Οι όμορφες γυναίκες πρέπει να είναι μαζί με όμορφους άντρες

Γιατί σε όλους μας αρέσουν τα κλισέ με τα οποία μεγαλώσαμε. Καλό θα ήταν όμως να σταματήσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους σαν τον Ken και την Barbie, και να παραδεχτούμε επιτέλους ότι αυτό που θα σε κάνει να ερωτευτείς τον άλλον βρίσκεται πέρα από το παρουσιαστικό του, κάτω από το δέρμα του, βαθιά μέσα στην ψυχή του. Για αυτό μην ξαναπείς τη φράση «στοιχηματίζω ότι είναι μαζί του για τα λεφτά». Δεν είναι ωραίο, δεν είναι ευγενικό και σίγουρα μπορεί να απέχει πολύ από την αλήθεια. Περισσότερο όμως κάνει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο, απλώς για να γίνουν αποδεκτοί και να βρουν τη θέση τους σε αυτή την κοινωνία που είναι έτοιμη να τους καταπιεί στην παραμικρή κίνηση που δεν ταιριάζει στις προδιαγραφές του πολύ συγκεκριμένου καλουπιού που η ίδια έχει θέσει.

4. Η ομορφιά τρομάζει

Η ομορφιά δεν τρομάζει απλώς, τσακίζει γόνατα. Σίγουρα κάνει τους ανθρώπους να φέρονται διαφορετικά και την καθημερινότητα πιο εύκολη. Όμως κεκλεισμένων των θυρών, όταν βρίσκεσαι μόνος απέναντί της, όλα γίνονται πιο δύσκολα. Οι ανασφάλειες σου συσσωρευμένες, γίνονται ζήλια, σε αλλάζουν. «Γιατί είσαι μαζί μου, αφού μπορείς να έχεις όποιον θες;» ρωτάς και ξαναρωτάς και γίνεσαι ένας κουραστικός ερωτευμένος. Ή χειρότερα: «το ξέρω ότι θα προτιμούσες να ήσουν μαζί του, είναι πολύ καλύτερος από εμένα. Εγώ δεν σου αξίζω». Κάτι τέτοιες στιγμές να θυμάσαι ότι…

5. Ακόμα και οι όμορφες γυναίκες έχουν τις δικές τους ανασφάλειες

Μεγάλες και τρομακτικές ανασφάλειες, όπως όλοι. Γιατί τελικά αυτός που είναι πιο πιθανόν να προσεγγίσει μια πολύ όμορφη γυναίκα, είναι ο άντρας με υπερβολική σιγουριά για τον εαυτό του. Αυτός που θα τη δει σαν αντικείμενο, που θα αδιαφορήσει για την προσωπικότητά της και θα φύγει μόλις ξημερώσει. Αυτές οι γυναίκες θα κρίνουν ασταμάτητα τις προθέσεις των παρτενέρ τους οδηγώντας τη σχέση συνεχώς σε καυγάδες και τελικά σε χωρισμό. Για αυτό ίσως προτιμούν να μένουν μόνες από το να πληγώνονται ή να χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι όταν είσαι όμορφος οι άνθρωποι πάντα θα έχουν να πουν κάτι κακό για εσένα. Αυτό έχουν μάθει να κάνουν και αυτό κάνουν. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εσύ, είναι να μην το αφήσεις να σε επηρεάσει. Μην το αφήσεις να σε αλλάξει ή να σε κάνει να αμφισβητήσεις αυτό που είσαι. Ποτέ. 

athensvoice.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr