Ο Χουσεΐν Ζεϋμπέκ στηρίζει DEB/ΚΙΕΦ, κουράν κουρσού, Παλαιστίνη και Χαμάς

21 Μαΐου 202420:24

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η τελετή χατίμ που διοργάνωσε η παρακρατική δομή της ψευδομουφτείας στα πλαίσια των παρανόμων μαθημάτων Κορανίων (Kuran Kursu) στο τέμενος του οικισμού Κενταύρου με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ο παρακρατικός ψευδομουφτής κ. Μουσταφά Τράμπα, που παρευρέθηκε στην τελετή Χατίμ, έκανε την προσευχή Χατίμ και την εναρκτήρια ομιλία, συνεχάρη το χωριό τους δασκάλους και μαθητές για αυτή την όμορφη εκδήλωση και τόνισε τη σημασία της ενότητας. Στην ομιλία του ο ψευδομουφτής μετέφερε και τους “χαιρετισμούς και την αγάπη που έστειλε στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο συνάντησε στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα. “

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά Αιρετοί, Εγκάθετοι και Παρακρατικοί εκπρόσωποι του τουρκικού παρακράτους στην Θράκης: Fatih İsmailko,Yunus Topçu, Hüseyin Baltacı, Ozan Ahmetoğlu, İrfan Hacıgene, Ahmet Kurt με προεξάρχοντα τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς Hüseyin Zeybek έκαναν επίσης ομιλίες σχετικά με το νόημα της ημέρας.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι όλοι οι μαθητές που έκαναν Χατίμ φορούσαν κονκάρδες που τους υπενθύμιζαν ότι η Παλαιστίνη βρισκόταν υπό καταπίεση.

Μετά την τελετή Χατίμ και τη μεσημεριανή προσευχή, ρύζι με κρέας και αϊράν σερβιρίστηκαν στους συμμετέχοντες ενώ μετά την τελετή, η ετεροκαθοριζόμενη πρόεδρος του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού εθνικιστικού DEB/ΚΙΕΦ κ. Çiğdem Asafoğlu και ορισμένοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μετέτρεψαν την εκδήλωση σε προεκλογική συγκέντρωση.

Αρθρογράφος