Ο Χουσεΐν Ζεϋμπέκ εκπροσωπεί τον Αλέξη Χαρίτση σε εκδήλωση του παρακράτους και του DEB/ΚΙΕΦ

8 Μαΐου 202415:55

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2024 στην Μύκη πραγματοποιήθηκε τελετή χατίμ μαθητών των παρανόμων μαθημάτων κορανίων (γνωστών και ως Kuran Kursu) που διεξάγονται στους χώρους της παραθρησκευτικής και παρακρατικής δομής της ψευδομουφτείας Ξάνθης. Η ίδια εκδήλωση χρησίμευσε και ως προεκλογική εκδήλωση του ακροδεξιού εθνικιστικού τουρκοδίαιτου κόμματος DEB/ΚΙΕΦ

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Εγκάθετοι Hüseyin Zeybek, Ahmet Kurt, Bahri Belço, Musa Vidinli, Sinan İsmailko κ.α. Μετά το Χατίμ συνεχίστηκαν οι χαιρετισμοί του πρωτοκόλλου. Στην ομιλία του, ο παρακρατικός ψευδομουφτής κ. Μουσταφά Τράμπα συνεχάρη τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους δασκάλους που τους μεγάλωσαν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσουςσσυνέβαλαν στην πραγματοποίηση της τελετής χατίμ τονίζοντας ότι η διαμόρφωση μιας στέρεης κοινωνίας με θρησκευτικές και εθνικές αξίες μπορεί να επιτευχθεί μόνο. μέσα από στέρεες οικογένειες.

Να επισημάνουμε ότι ο βουλευτής του Αλ. Χαρίτση παρουσιάζεται ως βαθιά θρησκευόμενος, αφού πριν τις σπουδές του ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ το 1997 είχε διοριστεί ως μουεζίνης, δηλαδή ψάλτης, στο τέμενος της οδού Σκρα από τον μουφτή Ξάνθης! (αν και οι δημοσιογραφικές αναφορές στην Θράκη ισχυρίζονται ότι χρησιμοποίησε την τοποθέτηση του εκείνη προκειμένου να «αποφύγει τη στράτευση του στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις». Σε αυτά τα δημοσιεύματα που ανάγονται στο 2013 δεν έχει απαντήσει ακόμη ο ίδιος ο βουλευτής ).

Αντί Επιλόγου

Χουσεΐν Ζεϋμπέκ: Ο à la carte εγκάθετος της Άγκυρας

Αρθρογράφος