Ο τουρκικός εθνικισμός επισκιάζει τα ΜΟΕ

19 Νοεμβρίου 202306:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως επεσημάνθη ήδη από τον Μάϊο 2023 βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση σχεδίου τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού που στοχέυει στην διεύρυνση της τουρκικής εθνοθρησκευτικής γεωργραφίας και την ενίσχυση της τουρκικής παρεμβατικότητας στα Βαλκάνια, όπως έχει διατυπωθεί από τον ίδιο τον Ρ.Τ. Ερντογαν που εξέπεμψε μηνύματα διχασμού και παρωχημένου εθνικισμού, τονίζοντας ότι ” Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΛΑΧΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΥΜΕΛΗ”.

Ιδιαίτερος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει και στην Θράκη ο παρακρατικός μηχανισμός του Προξενείου της Κομοτηνής με όχημα το “Κόμμα Σαδήκ” και φορείς υλοποίησης τις παράλληλες δομές που στρατολογούν Εγκαθέτους της Άγκυρας δημιουργώντας έναν μηχανισμό που αποπειράται να υπονομεύσει τη νομιμότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας στην περιοχή.

 

Ποιός θέλει την Θράκη “κόκκινη”;

Δεν είναι, προφανώς τυχαία η χρονική επιλογή της δράσης που αναπτύσσουν “γνώριμοι” αλυτρωτικοί σύλλογοι που ελέγχονται από το τουρκικό βαθυκρατικό σύστημα , όπως η “Ομοσπονδία Ρουμελιακών Ενώσεων ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ” και οι “Ενώσεις Συνομοσπονδιών Τούρκων της Βαλκανικής Ρωμυλίας” μέλη των οποίν συναντήθηκαν με τον Επικεφαλής Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας του Προέδρου Akif Çağatay Kılıç , την Πρόεδρο του Κόμματος İYİ Meral Akşener και μέλη του κοινοβουλίου στην Άγκυρα και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την “Δυτική Θράκη” εν όψει της συνάντησης Κυρ. Μητσοτάκη-Ρ.Τ. Ερντογάν στην Αθήνα την 7/12/2023.

Από τις διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι μέλη των ενώσεων αυτών είχαν μεταβεί και στις εκδηλώσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή με αφορμή την 100ετή Επέτειο Τουρκικής Δημοκρατίας και την Επέτειο Γέννησης του Κεμάλ Ατατούρκ. Τα μέλη των ενώσεων αυτών, εκτός από τις επαφές που είχαν στο τουρκικό ΥΠΕΞ, συναντήθηκαν και με πολιτικά πρόσωπα και βουλευτές του AKP, MHP, CHP, IYI Partisi

Στις επισκέψεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τούρκων της Βαλκανικής Ρωμυλίας Sabri Mutlu, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρουμελιακών Ενώσεων Μαύρης Θάλασσας Salih Meriç, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανίων της Μεσογείου Hüseyin Vatansever, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανίων του Αιγαίου Hüseyin Kocaman, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαλκανικών Τούρκων της Αδριανούπολης Erhan Rumelian Turks, Balkan Rumelian Turks , Παρευρέθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαλκανίων Μεταναστών και Προσφύγων Abdurrahim Nursoy, μέλη και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας της Ένωσης Μαύρης Θάλασσας Rumelia.

Υ.Γ. Οι σύλλογοι αυτοί διαδήλωσαν μέχρι και για την Μάχη της Τριπολιτσάς (1821)…

Εθνικισμός και τηγανητά συκωτάκια στην Κωνσταντινούπολη

Αρθρογράφος