Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ροδόπης αγαπάει την Φιλαρμονική…

23 Σεπτεμβρίου 202321:01

Γράφει η Σταυρούλα Μάρκου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: ΜΕΤ΄ΕΜΠΟΔΙΩΝ.
ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΛΛΑΞΕ.

Ακόμη περιμένουμε να μας σταλεί “το μέιλ” το οποίο υποτίθεται ότι “έστειλε η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Α.Κουγιουμτζόγλου στον τοπικό τύπο και στα μέλη του κόμματος”, προκειμένου να ενημερωθούν για την αλλαγή του χώρου της αυριανής ψηφοφορίας από το Εργατικό Κέντρο στο κτίριο της φιλαρμονικής, όπως μας διαβεβαίωσε ο σ.Τάκης Μουμτζίδης ζητώντας μας να ανασκευάσουμε προηγούμενη ανάρτησή μας την οποία χαρακτήρισε «αποκυήματα φαντασίας και θεωρίες συνωμοσίας»… Τέλος χρόνου…

Για τους φίλους που μας στέλνουν μηνύματα και μας ρωτούν.. Έστω και χωρίς την ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ… καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να προσέλθουν στις κάλπες ξεπερνώντας τα εμπόδια της αλλαγής του χώρου, για να ψηφίσουν. Αύριο Κυριακή 24/9 στο κτίριο της φιλαρμονικής, στην αρχή της Βενιζέλου, στο νούμερο 49, από την πλευρά της Λέσχης Κομοτηναίων.

Α.Κουγιουμτζόγλου: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ… ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ»

Από απόσταση αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης των δυο «μονομάχων» για την εκλογή προέδρου.

Δεν μας εκπλήσσουν τα συντροφικά μαχαιρώματα, οι μικροπρέπειες, οι εμπάθειες, οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγγελική Κουγιουμτζόγλου αλλά και όσοι τη στηρίζουν δημιουργούν προβλήματα σε εσωκομματικές διαδικασίες.

Μετά και το καρφί του υποψηφίου «Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα»… αποφάσισαν προφανώς να τινάξουν στον αέρα τις εκλογές στη Ροδόπη, δυναμιτίζοντας το κλίμα. Γιατί εκτός από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στο κόμμα αυτή τη φορά κρίνεται και το δικό τους πολιτικό μέλλον.

Τα εκλογικά τμήματα της Κυριακάτικης ψηφοφορίας άλλαξαν κατά παράβαση της απόφασης της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής και χωρίς επίσημη ενημέρωση για την αλλαγή στους ψηφοφόρους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι κάλπες αυτές την προηγούμενη Κυριακή έδωσαν από το Εργατικό Κέντρο το προβάδισμα στον Στέφανο Κασελάκη, ενώ οι κάλπες των αμιγώς μειονοτικών εκλογικών κέντρων σε Ίασμο, Πελεκητή, Μίσχο, έβγαλαν Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρει σε σχόλιό της η Ελένη Λαφτσή «Θα μπορούσε κάποιος ευφάνταστος να αποδώσει σκοπιμότητα σε αυτή την πράξη. Πιστεύω όμως ότι ο κόσμος της αριστεράς θα υπερπηδήσει και αυτό το πλασματικό εμπόδιο (ανάμεσα στα τόσα που ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα) και θα προσέλθει μαζικά στην κάλπη για να φέρει το νέο στο χώρο. Μόνο αυτός έχει τη δύναμη και θα δώσει την κατάλληλη απάντηση».

“Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί, είναι η εποχή των τεράτων”… Θα αφήσουμε λοιπόν τα τέρατα να καταπιούν έναν δημοκρατικό – προοδευτικό χώρο σε αυτή την κρίσιμη πολιτικά και εθνικά συγκυρία για τη χώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασχημονεί ανενόχλητη σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας?

Αρθρογράφος