ploutos

Ο “Πλούτος” του Αριστοφάνη, με την υποστήριξη της Γ.Γ. Νέας Γενιάς στην Κομοτηνή

5 Ιουλίου 201113:53

ploutosΗ αρχαία κωμωδία «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη ανεβαίνει με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς από τη θεατρική μη κερδοσκοπική εταιρεία VICE VERSA, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Κομοτηνής, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 και ώρα 21.30 . Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

H θεατρική μη κερδοσκοπική εταιρεία Vice Versa είναι ένας εκπολιτιστικός, αμιγώς πνευματικός και καλλιτεχνικός φορέας, στον οποίο συμμετέχουν και εργάζονται αφιλοκερδώς νέοι από συνολικά 12 χώρες.

Σκοπός της ομάδας είναι η παραγωγή και η παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων Ελλήνων και ξένων θεατρικών συγγραφέων και εν γένει καλλιτεχνικών και πολιτιστικών μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή τόσο επαγγελματιών όσο και ερασιτεχνών Ελλήνων, μεταναστών και αλλοδαπών συντελεστών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παραγωγής. H ομάδα Vice Versa αποτελείται από φοιτητές και εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους, ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα, που τους ενώνει η αγάπη του θεάτρου. Η διαφορετικότητα αυτών των ανθρώπων δημιουργεί μια ιδιαίτερη δυναμική στην ομάδα και δίνει το στίγμα των παραστάσεών μας. Στη σημερινή Αθήνα που δεν έχει θέση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, μια ομάδα ανθρώπων φτιάχνουν μια νησίδα ανθρώπινης επικοινωνίας και αποφασίζουν να πορευτούν και να δημιουργήσουν από κοινού.

Η ομάδα αποτελείται από 42 άτομα, μέσα και έξω από τη σκηνή, τα οποία καλύπτουν εθελοντικά όλες τις ανάγκες μιας παραγωγής: οργάνωση παραγωγής, κατασκευή σκηνικών και κοστουμιών, σχεδιασμό εντύπων, αφισοκόλληση και μοίρασμα φυλλαδίων, δελτία τύπου, ανάγκες επικοινωνίας, καθαριότητα κ.ά.

Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτής της ομάδας και την καθοδήγησή της έχει αναλάβει η Αγγελική Γκιργκινούδη, ηθοποιός και σκηνοθέτρια, υπεύθυνη εδώ και χρόνια της θεατρικής ομάδας του Κολεγίου Αθηνών (απόφοιτοι του οποίου στηρίζουν ενεργά την ομάδα Vice Versa).

Η ομάδα έχει ήδη πίσω της μια πολύτιμη εμπειρία, το πρώτο έργο που παρουσίασε, την Πεντηκοστή του Ντέιβιντ Έντγκαρ που παίχτηκε πέρυσι για 10 παραστάσεις στο Ξύλινο Στέκι της Σχολής Καλών Τεχνών. (Υλικό σχετικό με την ομάδα Vice Versa και την περσινή μας παράσταση μπορείτε να βρείτε στο www.viceversa.byethost10.com)

Φέτος ανεβάζουν το θεατρικό έργο Πλούτος του Αριστοφάνη, ένα έργο που έχει πολλά να πει στην εποχή της κρίσης που διανύουμε. Είναι η ρευστή έννοια που επαναπροσδιορίζεται σε κάθε κοινωνία και σε κάθε εποχή. Ο Πλούτος που οδηγεί τους ανθρώπους μακριά από τα σπίτια τους, ο Πλούτος που προκαλεί πολέμους, που είναι παντοδύναμος αλλά και αδύναμος. Και μια ματιά στο αντίθετό του, την Πενία, που σαρώνει τις ζωές εκείνων που αναζητούν ένα στήριγμα στην ανθρωπιά μας.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος δημόσιος φορέας για θέματα που αφορούν την κοινωνική, πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια των νέων.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Γιώργης Γιατρομανωλάκης

Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Χανιωτάκη, Αιμιλία Κακουριώτη

Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Τσακιρέλης

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Σύμβουλοι: Νατάσσα Ζούκα, Νίκος Ζορμπάς, Κοραλία Σωτηριάδου

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

Πλούτος: Γιάννης Ποιμενίδης

Καρίων: Μπάμπι Mc

Χρεμύλος: Βασίλης Παγανόπουλος

Βλεψίδημος Γιάννης Νιάρρος

Πενία: Αθηνά Τζάνι

Γυναίκα: Έλλη Μιχελάκη

Δίκαιος: Κυριακή Καζελίδου, Ευγένιος Μπουτίν

Συκοφάντης: Ευαγγελία Αραχωβίτη, Μπάρτεκ Μποράσιεβιτς

Γριά: Αντώνης Βασιλάκης, Γιάννης Νιάρρος

Νέος: Ρεζά Αχμάντι

Ερμής: Αμαλία Αρσένη

Ιερέας: Μιχάλης Αφολαγιάν, Ντίνος Ψυχογιός

Χορός αγροτών: Ευαγγελία Αραχωβίτη, Αμαλία Αρσένη, Ρεζά Αχμάντι, Αντώνης Βασιλάκης, Λαξμί Γκαμαγκέ, Κυριακή Καζελίδου, Ρωμάννα Λόμπατς, Άνια Λουκά, Έλλη Μιχελάκη, Μπάρτεκ Μποράσιεβιτς, Ευγένιος Μπουτίν, Ρίνο Τζάνι, Ντίνος Ψυχογιός

Παιδί: Χριστίνα Ζορμπά

 

Στο πιάνο η Ευαγγελία Αραχωβίτη

Μουσική διδασκαλία: Βαλέριος Ορέσκιν, Ηλίας Πιερράκος, Ευαγγελία Αραχωβίτη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Μπαλαμάτσης, Ελίζα Συναδινού

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Αμαλία Θεοδωροπούλου

Graffiti: Μιχαήλ-Σωκράτης Καφούσιας

Κατασκευή κοστουμιών: Σβετλάνα Τιτόβα και Μαργαρίτα Σακομάνι, Σοφία Πιτούλη

Κατασκευή σκηνικών και αντικειμένων: Νίκος Δεντάκης και Ρεζά Αχμάντι, Αντώνης Βασιλάκης, Δάφνη Βιδάλη, Ευγένιος Μπουτίν, Ισμήνη Παναγιωτίδη

Σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος: Ελένη Κατσιαβού

Εμψυχώτρια: Ζακία Άκρα

 

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr