Ο Πινόκιο θα επισκεφθεί τον οικισμό των Υφαντών; (video)

24 Νοεμβρίου 202221:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έργα υποδομής, ελλιπής οδοφωτισμός, αγροτική οδοποιία, σκουπίδια, αλλά και οι κακοτεχνίες των δρόμων μέσα στα χωριά συνθέτουν το σκηνικό των οικισμών μας, που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης. Εν έτει 2022 οι μικρές κοινωνίες του δήμου μας, αντιμετωπίζουν προβλήματα, που θα έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί.

Η δυσκίνητη και βαριεστημένη δημοτική αρχή αναλίσκεται σε φληναφήματα εκμεταλλευόμενη την ολιγωρία και την απροθυμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα κινηματικό κλίμα για την ανανέωση του πολιτικού λόγου στα δημοτικά δρώμενα.

Το χειρότερο όλων είναι ότι -μάλλον- κατασπαταλώνται οι περιορισμένοι πόροι του δήμου σε αμφίβολης ποιότητας κι ανταποδοτικότητας projects χωρίς να τίθεται ζήτημα ελέγχου και απόδοσης ευθυνών τουλάχιστον στην λογική της ανταποδοτικότητας και μάλιστα του γνωστού value for money.

Αντ’αυτών βλέπουμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τρομερά ποσά να διατίθενται για φιέστες και εκδηλώσεις αντί να λαμβάνεται υπόψη η πραγματικότητα που επικρατεί στον Δήμο Κομοτηνής ως προς την διαχείριση της καθημερινότητας.

Αφορμή για τα παραπάνω, αποτέλεσε η κινητοποίηση των κατοίκων του οικισμού των Υφαντών: Ένας περιαστικός οικισμός 800 κατοίκων με 50 παιδιά που βρίσκεται σ μαρασμό κι εγκατάλειψη περιμενει εδώ και χρόνια κάτι ν’αλλάξει! Ένας οικισμός που φιλοξενεί δομή ειδικής αγωγής (ΕΕΕΕΚ Υφαντών), βιοτεχνικές και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες, θα μπορούσε να είναι ένα σημείο αναφοράς για τον Δήμο Κομοτηνης.

Να μην χαθεί κι αυτή η άνοιξη για τα παιδιά των Υφαντών…

Αντ’αυτού απασχολεί την επικαιρότητα η ακατανόητη εμμονή του Δήμου Κομοτηνής να αντιδρά αρνητικά σε κάθε αίτημα των κατοίκων για βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας.

Στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί έχει αποτυπωθεί η εικόνα της εγκατάλειψης στον οικισμό (ημερομηνία λήψης 9/11/2022) αλλά και το νέο ανδραγάθημα του δήμου με την κατασκευή στενού πεζοδρομίου αλλά και την παρουσία αιρετών που παραπέμπουν στο γνωστό αίνιγμα για το πόσοι χρειάζονται σε ένα δήμο για την αλλαγή μίας λάμπας.

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος εκτίθενται απέναντι στους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον καθαρά, πως ο δρόμος της τοπικής ανάπτυξης, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής δεν περνά μέσα από τη δημαγωγία, αλλά μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο, που θα υλοποιηθεί με βούληση και αποφασιστικότητα, για να οδηγήσει τον τόπο μας στο μέλλον που του αξίζει.

Μπορεί φέτος ο Δήμος Κομοτηνής να ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για να φωτίσει την πλατεία και κάποιους δρόμους, αλλά ο οικισμός των Υφαντών θα παραμείνει στο σκοτάδι.

Τουλάχιστον ας παραδεχθούμε ότι ο Δήμος Κομοτηνής βρήκε το σύμβολό του στον Πινόκιο!

Αρθρογράφος