Ο Νίκος Χατζόπουλος παρέλαβε την ηγεσία από το Νίκο Μπεναβίδη στον ΡΟΚ

2 Ιουλίου 202010:27

Ο Νίκος Χατζόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής τη ροταριανή χρονιά 2020- 2021 καθώς παρέλαβε την ηγεσία του Ομίλου από τον απερχόμενο πρόεδρο Νίκο Μπεναβίδη. Η αλλαγή διοίκησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής παρουσία μελών και προσκεκλημένων στο εστιατόριο «Οι Θράκες», σε φιλικό και θερμό κλίμα.

Τους συνδαιτημόνες Ροταριανούς και φίλους υποδέχτηκε ο γραμματέας του Ρ.Ο. ΜιχάληςΒεζυριαννίδης καλωσορίζοντας τον Διοικητή τουΤμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής Γεώργιο Ζιώγα με τη σύζυγό του, την πρόεδρο της Επιτροπής  για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της ΘράκηςΣοφία Μενεσελίδου, την προπρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη» Μαίρη Κοσμίδου, την πρόεδρο Νίκη Λιβεριάδου και τους καλεσμένους του εισερχομένου προέδρου Ν. Χατζόπουλου, σκηνοθέτιδα Άννα Μαχαιροπούλου, ιδιωτική υπάλληλο Ιωάννα Τσακμάκη, ιδιωτικό υπάλληλο Γιώργο Γούλα και τον δημόσιο υπάλληλο- αδελφό του προέδρου Γιάννη Χατζόπουλο.

«Καταφέραμε κυρίως να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωντάνια του Ομίλου» τόνισε πριν παραδώσει τη διοίκηση σε κλίμα αισιοδοξίας ο απερχόμενος πρόεδρος ΝίκοςΜπεναβίδης σηματοδοτώντας το κλείσιμο της ροταριανήςπεριόδου 2019- 2020. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Ομίλου για τη στήριξή τους και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εμπιστοσύνη. Στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη του προδιοικητή Γιώργου Χριστοφορίδηαλλά και του Μίμη Διαμαντόπουλου τον οποίο χαρακτήρισε «Νέστορα του Ομίλου».

Στη συνέχεια ο κ. Μπεναβίδηςπροσκάλεσε τον εισερχόμενο πρόεδρο ΝίκοΧατζόπουλο στον οποίο παρέδωσε τη σφραγίδα του Ομίλου, το βραβείο της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον Ρ.Ο. και το σφυρί της καμπάνας.

 

Σχεδιασμός δράσεων

Παίρνοντας τον λόγο, ο εισερχόμενος πρόεδρος δήλωσε πως η εκδήλωση συνιστά το πανηγυρικό επισφράγισμα της επιτυχούς θητείας του απερχόμενου προέδρου ταυτόχρονα σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας περιόδου διοίκησης που υπόσχεται να συνεχίσει και να επαυξήσει το έργο των προηγούμενων διοικήσεων. Ακολούθως, ανέπτυξε το σχέδιο δράσεων – πρωτοβουλιών. «Σκοπεύουμε, κατ’ αρχάς, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την υλοποίηση μιας πολύ σημαντικής δράσης, που έχουμε ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Τροχαία Κομοτηνής, η οποία έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αφορά στη διάχυση της πληροφόρησης στην τοπική κοινωνία, σχετικά με τη σωστή χρήση του ποδηλατόδρομου και την υιοθέτηση ορθής οδηγικής συμπεριφοράς.

Θα διοργανώσουμε εκπαιδευτικό σεμινάριο μάρκετιγκ και μάνατζμεντ για φοιτητές και νέους, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στη νεολαία του τόπου μας να επιμορφωθεί στους τομείς αυτούς δωρεάν και με έγκυρο επιστημονικό τρόπο». Παίρνοντας αφορμή και από την παρουσία της κ. Μενεσελίδου ο νέος πρόεδρος του Ρ.Ο. Κομοτηνής ανέφερε πως ο Όμιλος σχεδιάζει να δώσει «το παρών» ότανυλοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια της Ελευθερίας του τόπου, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν,για να καταθέσει«το δικό του λιθαράκι απόδοσης τιμής στην ιστορία και στους προγόνους μας». Πρόσθεσε ότι σχεδιάζουν να ηγηθούντης διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα στελέχη των Ομίλων Ρόταρι στη Θράκη και ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρουν την επιτυχημένη εκδήλωση βράβευσηςτου καλύτερου επιχειρηματία της περιοχής. Ακολούθως είπε ότι θα διοργανώσουνστοχευμένες εκδηλώσειςεπιδιώκοντας «τη ζωογόνηση του κοινωνικού και πνευματικού γίγνεσθαι της περιοχής μας».

Ο Νίκος Χατζόπουλος μετέφερε την πρόθεση η περίοδος που ξεκινάει να είναι «γόνιμη, δημιουργική και γεμάτη δράσεις και παρεμβάσειςπου θα δικαιώνουν περίτρανα τους σκοπούς ύπαρξης, αλλά τη φιλοσοφία που διέπει τον Όμιλό μας και το διεθνές Ρόταρι». Εξήγησε πως οι σκοποί αυτοί είναι η ανάπτυξη, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, των υψηλών ηθικών αξιών της αλληλεγγύης, της ευαισθητοποίησης σε κρίσιμης σημασίας κοινωνικοοικονομικά ζητήματα. Πρόσθεσε κλείνοντας την ανάπτυξη «σχέσεων συνεργασίας και δημιουργικής συμπόρευσης με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να συμβάλλουμε κι εμείς με τη σειρά μας στην καλυτέρευση της ζωής στον τόπο μας».

 

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζουν οι:

Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος – λογιστής, φοροτεχνικός

Ευστράτιος Αλβανός, γραμματέας – οφθαλμίατρος

Γαβριήλ Γεωργιτζίκης, ταμίας-οικονομολόγος,ασφαλιστής

ΜιχάληςΒεζυριαννίδης, αντιπρόεδρος – οικονομολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας

Χρήστος Βαρελάς, μέλος- επιπλοποιός

Ευδόκιμος Καραγιώργης, μέλος- γενικός γιατρός

Νίκος Μπεναβίδης, μέλος-συνταξιούχοςτραπεζικός

 

Αρθρογράφος