Ο Ν. Ανδρουλάκης υποψήφιος στην Ροδόπη, δύσκολη επανεκλογή Ευρ. Στυλιανίδη;

7 Οκτωβρίου 202214:09

Γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης

Ο μοναδικός (μη μουσουλμάνος) βουλευτής στη Θράκη είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί θα αιφνιδιαστήκατε, αφού έχετε κάτι χρόνια να ακούσετε το ονοματεπώνυμο του ανδρός. Κι όμως υπάρχει ή, για να ακριβολογώ, ζει και βασιλεύει.

Μπορεί να μην κατάφερε να διαδεχθεί τον Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ., γιατί δεν είχε βγει καν βουλευτής, ωστόσο εδώ και χρόνια κάνει πολλή και σοβαρή δουλειά στη Ροδόπη. Γιατί τα γράφω όλα αυτά. Για έναν πολύ απλό, αλλά και συνάμα σοβαρό λόγο: Από τις έρευνες που έχουν γίνει προκύπτει ότι ο Στυλιανίδης δύσκολα θα επανεκλεγεί στις επόμενες κάλπες. Και όταν λέω «δύσκολα», το εννοώ και με το παραπάνω.

Το τελευταίο εμπόδιο

Βλέπετε, πλέον έχει ξεθωριάσει η όποια παρέμβαση είχε στην τοπική κοινωνία. Κρίμα, γιατί (αν και ανύπαρκτος τα τελευταία χρόνια) ήταν το τελευταίο εμπόδιο στον επεκτατισμό της μειονότητας.

Φυσικά, υπάρχει μια τελευταία ελπίδα ο νόμος να εκλέξει ορθόδοξο βουλευτή, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επιλέγει τη Ροδόπη για να είναι υποψήφιος.

Πηγή: parapolitika.gr

Αρθρογράφος