Ο μη νόμιμος και (παρ)άτυπος “μουφτής” Ξάνθης Αχμέτ Μέτε “προήχθη” σε πρόεδρο της ¨Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης¨

27 Μαρτίου 201408:47

Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα του τοπικού μεινοτικού τύπου(Γκιουντέμ 24/3/2014) και από τις πληροφορίες της ενημερωτικής ιστοσελίδας tourkikanea.gr ο πρόεδρος της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης”  Χαλίτ Χαμπίπογλου πραγματοποίησε στο διάστημα από 20 έως 23 Μαρτίου επίσκεψη εργασίας στην Δυτική Θράκη. Toν πρόεδρο Χαλίτ Χαμπίπογλου τον συνόδεψε ο αντιπρόεδρος της ABTTF Ενγκίν Ισμάηλ .

Το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαρτίου,  το κόμμα DEB, o Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και η ABTTF συναντήθηκαν σε δείπνο με την Συμβουλευτική Επιτροπή Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTADK).

Στο δείπνο εργασίας όπου οικοδεσπότης ήταν η ABTTF, ο πρόεδρος της ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος της ο Ενγκίν Ισμάηλ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του BTAYTD Μεχμέτ Εμίν, ο πρόεδρος της BTTADK και ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και πρώην πρόεδρος της BTTADK και ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, συζήτησαν γύρω από τα θέματα της “τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης”.

Στις 21 Μαρτίου-Παρασκευή τα τρία μέλη του FUEN, δηλαδή το κόμμα DEB, η ABTTF και ο BTAYTD πραγματοποίησαν συνάντηση διαβούλευσης στα γραφεία του BTAYTD. Στην συνάντηση αυτή οι τρεις φορείς σχολίασαν τα θέματα της “τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης” και συζήτησαν το τι μπορούν να πράξουν από κοινού.

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο αντιπρόεδρος της ABTTF Ενγκίν Ισμαήλ, ο υπεύθυνος του DEB-Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, μαζί με τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον βουλευτή Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, τον πρώην βουλευτή Αχμέτ Φαίκογλου , τον δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Κουρτ που συνόδεψαν τον Τούρκο Πρόξενο. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ κατά την επίσκεψη του στην Σμίνθη-Ξάνθης, έκαναν όλοι μαζί στο τζαμί της Σμίνθης την προσευχή της Παρασκευής.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr