Ο Κομοτηναίος Γιάννης Βεζυργιαννίδης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ (video)

15 Απριλίου 202420:57

Ο Κομοτηναίος Γιάννης Βεζυργιαννίδης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ- Κυρ. Μητσοτάκης: H Eλλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκων εξελίξεων – «Η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη»

Παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, εκπροσωπώντας όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, αλλά και κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο, μίλησε για ανθρώπους «που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη, η οποία συνενώνει διαφορετική ρεύματα σε αυτή τη μεγάλη κοίτη του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και του προοδευτικού πατριωτισμού. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία το 2024, αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο, το οποίο θα διεκδικήσει την στήριξη των πολιτών».

Και σημείωσε: «σήμερα δεν ακούσαμε μόνο μια παρουσίαση. Αλλά ενδεχομένως συμμετείχαμε σε μια εξήγηση γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τονίζοντας πως σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται διαφορετικοί άνθρωποι, κάτω από την ίδια στέγη.

«Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός, αυτή είναι η ΝΔ για το 2024» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η Eλλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκων εξελίξεων.

«Αυτή η κάλπη θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική κομματική κατάσταση. Σηκώνω το γάντι και λέω: ”Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές”. Η επόμενη Ευρωβουλή θα αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις και για αυτό, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή την επομένη των εκλογών. Το 2024 δεν είναι 2019, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ, υπάρχουν μεγάλες οικονομικές προκλήσεις και γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς βάλαμε και κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, σταθερά φέρνουμε την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ζητώ από όλες και όλους να δείτε τη μεγάλη εικόνα και να συσπειρώσουμε τον κόσμο. Ύστερα από έναν κύκλο πολλών εκλογών, αυτή είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν από τις εθνικές εκλογές του 2027», επισήμανε ακόμη ο Πρωθυπουργός, λέγοντας προς τους υποψηφίους «να είστε ο εαυτός σας, να μιλάτε βιωματικά και απλά, ώστε να σας γνωρίσει ο κόσμος».

«Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στη Νέα Δημοκρατία μας, που της το χρωστάμε για τα πενήντα της χρόνια, είναι να πετύχουμε ακόμη μία μεγάλη νίκη, την 9η Ιουνίου. Πρώτη δύναμη στην κεντροδεξιά της Ευρώπης. Σταθερά, τολμηρά, πιο κοντά στην Ευρώπη, για μία ισχυρή Ελλάδα», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πέμπτη θέση του ευρωψηφοδελτίου βρίσκεται και το όνομα του Γιάννη Βεζυργιαννίδη που είναι ένα από τα σημαίνοντα πολιτικά στελέχη της περιοχής που  ενστερνίζονται το όραμα του Πρωθυπουργου και Προέδρου της ΝΔ για την Ελλάδα και την Θράκη

Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο πιο ισχυρή η NΔ, τόσο πιο σταθερή η χώρα

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών:

 1. Αβραμίδου Σεραφίνα
 2. Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)
 3. Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)
 4. Αυτιάς Γεώργιος
 5. Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
 6. Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)
 7. Δακής Γεώργιος
 8. Δεκόλης Ιωάννης
 9. Δήμας Πύρρος
 10. Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)
 11. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
 12. Ζαμπούκας Ανδρέας
 13. Καρανικόλας Σπυρίδων
 14. Καραχάλιος Θεόφιλος
 15. Κατσαούνης Δημήτριος
 16. Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
 17. Κοντοζαμάνης Βασίλειος
 18. Κουρή – Καλλέργη Όλγα
 19. Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη
 20. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)
 21. Κυμπουρόπουλος Στυλιανός
 22. Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος
 23. Μελέτη Ελεονώρα
 24. Μουρούτης Γεώργιος
 25. Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης
 26. Μπλιούμης Γεώργιος
 27. Ναούμης Νικόλαος
 28. Ομράν – Κουκουβιτάκης Ορέστης – Ταμέρ
 29. Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)
 30. Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)
 31. Ρογδάκη Άννα – Μαρία
 32. Σακελλάρης Βασίλειος
 33. Σέρμπος Σωτήριος
 34. Σούλογλου Νουρτζάν
 35. Σπυράκη Μαρία
 36. Στέφος Νικόλαος
 37. Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία
 38. Τσιόδρας Δημήτριος
 39. Τσουχαντάρης Αθανάσιος
 40. Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)
 41. Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη
 42. Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)

Αρθρογράφος