Ο Κυρ. Μητσοτάκης έπραξε το αυτονόητο – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θ’αναλάβουν τις ευθύνες τους;

6 Ιουνίου 202319:02

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η φωτογραφία “εξωφύλλου” απεικονίζει τον κ. Μπαρχάν Μπαράν, βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ξάνθης να συμμετέχει σε εκδήλωση παρακρατικών δομών που προπαγανδίζουν πρακτικές του πολιτικού ισλάμ , εργαλειοποιώντας την Μειονότητα, επί ελληνικού εδάφους.

Αψηφώντας το πνεύμα της διακομματικής συναίνεσης για την ανάπτυξη της Θράκης, οι κεντρικοί κομματικοί μηχανισμοί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για την ανοχή που επιδεικνύουν στις συναλλακτικές σχέσεις των στελεχών τους με παρεμβατικούς μηχανισμούς τρίτων χωρών.

Από τις εικόνες αυτές πλήττεται η Εθνική και Κρατική Ασφάλεια ενώ δίνεται το λάθος πολιτικό μήνυμα τόσο για την Χώρα όσο και για τα μέλη της Μειονότητας.

Χωρίς να είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε τις πράξεις των κκ Τσίπρα και Ανδρουλάκη, αντιλαμβανόμαστε ότι στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς λαμβάνει πολύ συγκεκριμένα μηνύματα  για τον επαπειλούμενο κίνδυνο και τα σχέδια τρίτων δυνάμεων.

Αψηφώντας το πολιτικό κόστος και απομακρύνοντας -πλέον- κάθε προοπτική αποκόμισης κομματικού οφέλους, ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει να απευθύνει το “καθαρτήριο κάλεσμα για την Θράκη” αναζητώντας ευήκοα ώτα.

Ιδιαίτερες είναι οι αναφορές στην ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη στάση των κ.κ. Ζευμπέκ και Φερχάτ ενώ ο κ. Μητσοτάκης δια της πλέον ευθείας οδού (ανώτατο στέλεχος του κόμματος του παρέδωσε φάκελο με στοιχεία σε υψηλόβαθμο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) έχει ενημερώσει τον Τσίπρα για τις «ειδικές επαφές» των δυο αυτών υποψηφίων με την Τουρκία. Εξ ου και οι δηλώσεις Σκέρτσου για το θέμα αυτό ότι «ο κ. Τσίπρας γνωρίζει προσωπικά».
 
Στην κοινή γνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ Θράκης έχει ταυτισθεί με τους μηχανισμούς του Προξενείου (όχι το Προξενειο)*
 
Υπάρχουν αρκετές αναφορές επί του πεδίου, για τις φήμες που κυκλοφορούν πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν “μέσα” κι “απέναντι” και έλαβαν πολλές χιλιάδες ευρώ (ακούγονται και τα ποσά των 100.000 ευρώ) με σχετικές οδηγίες για το πως θα μεταφερθούν οι πρακτικές της Ξάνθης και στην Ροδόπη με την “κλωνοποίηση” των Εγκαθέτων και στην Κομοτηνή.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αναπτυχθεί (το είχαμε επισημάνει) μια προπαγάνδα μεγατόνων εντός της Μειονότητας , ότι “το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο” και ότι “το ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει ΚΕΑ”

Αμήχανος και σιωπηλός ο τοπικός μηχανισμός της ΝΔ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σίγουρα συναντά αντιδράσεις και από τον αμήχανο κομματικό μηχανισμό της ΝΔ που “πιάσθηκε αδιάβαστη” αγνοώντας όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα μηνύματα που εξέπεμπε η Κοινωνία της Θράκης, στέλνοντας ΛΑΘΟΣ μηνύματα στην κομματική ηγεσία αλλά και στο Μαξίμου.

Σε σύγχυση βρίσκονται οι τοπικοί κομματικοί μηχανισμοί μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη για τις μορφές παρεμβατικότητας του Προξενείου στην εσωτερική πολιτική ζωή της Χώρας και την αναστάτωση που προκαλεί στην τοπική κοινωνία και την Μειονότητα.
 
Βεβαίως, ο Κυρ. Μητσοτάκης, δίνει την αίσθηση ότι μόνος του “τραβάει το κάρο” καθώς τα τοπικά (μεγαλο)στελέχη της ΝΔ απλώς απουσιάζουν και μάλιστα είναι συνυπεύθυνα για ολα αυτά καθώς συνδιαλέγονταν ή είχαν εσφαλμένη εικόνα περί Εθνικού Συμφέροντος… επιτρέποντας σε κάποιους να διαστρεβλώνουν την πραγμαιτκότητα στην Θράκη.
 
Τέλος, για όσους απορούν, η διατηρηση των ισορροπίων στα Βαλκάνια και την ευρυτερη περιοχή, απαιτούν την (δια)τηρηση του στατους κβο που επιβάλλουν οι διεθνείς συνθήκες (Λωζάνης, Κουμανοβο, Αχρίδας, Ντευτον κλπ κλπ).

Τεράστιο εθνικό ατόπημα υποψηφίων της ΝΔ στην Ροδόπη

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έπραξε το Εθνικό Χρέος του απέναντι στην Θράκη και παρά τις πιέσεις που δέχθηκε ΔΕΝ άλλαξε την σύνθεση του ψηφοδελτίου Ροδόπη.

Η Ροδόπη θα βαφόταν “κομματικά γαλάζια” εάν ο Κυρ. Μητσοτάκης ενέδιδε στον πειρασμό των συναλλαγών με τις παρακρατικές δομές του Προξενείου!

Οι κκ Τσίπρας-Ανδρουλάκης τί προτίθενται να κάνουν; Για ποιόν λόγο ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ εξακολουθεί να εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ ; Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης γιατί δεν διαγράφει τον κ. Μπουρχάν Μπαράν που μονίμως εκθέτει την εμπιστοσύνη του Προέδρου του μη σεβόμενος την Συνθήκη της Λωζάνης;

 
*κανείς στην Κυβέρνηση δεν στρέφεται εναντίον της διπλωματικής δομης μιας ξένης χώρας αλλά του τρόπου που αυτή λειτουργεί κατά παράβαση των προβλεπομένων απο το διπλωματικό και προξενικό δίκαιο

 

Αρθρογράφος