Ο κ. Ν. Χαρδαλιάς να δείξει αυστηρότητα (και) σε αυτούς που απειλούν το δικαίωμα όλων μας στην “κανονικότητα” (video)

6 Απριλίου 202023:24

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Συστατικό στοιχεία της εθνικής ασφάλειας είναι και η έννοια της αστυνόμευσης και της δημόσιας ασφάλειας που όπως ήταν αναμενόμενο επηρεάζεται κι αυτή από τις νέες συνθήκες που επιβάλλει η παρούσα φάση τήρησης των μέτρων πρόληψης και περιορισμού διάδοσης του Covid 19 με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τα νέα δεδομένα απαιτούν τον βέλτιστο σχεδιασμό από πλευρά των δυνάμεων τήρησης τάξης, τον διαρκή έλεγχο και τον καθημερινό επανασχεδιασμό και  ψύχραιμη αξιολόγηση πληροφοριών ώστε να επιτυγχάνεται η εμφανής αστυνόμευση και να διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Παρακολουθώντας τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ. διαπιστώνεται ότι νέα αύξηση σημείωσαν οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, που έφτασαν σε 1.224, καθώς και οι συλλήψεις που ανήλθαν σε πέντε, χθες Κυριακή 5 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι 1.224 άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: Στην Αττική 456, στα Ιόνια Νησιά 117, στην Κρήτη 101, στη Δυτική Ελλάδα 101, στη Θεσσαλονίκη 84, στην Κεντρική Μακεδονία 64, στην Πελοπόννησο 61, στη Θεσσαλία 48, στην Ήπειρο 45, στο Νότιο Αιγαίο 45, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 40, στο Βόρειο Αιγαίο 31, στη Δυτική Μακεδονία 16 και στη Στερεά Ελλάδα 15.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (21.904) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις και συνελήφθησαν πέντε άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 359 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 353 άτομα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σήμερα 6/4/2020 από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια (596) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
• (179) στην Αττική,
• (71) στην Κεντρική Μακεδονία,
• (60) στη Θεσσαλονίκη,
• (60) στην Κρήτη,
• (49) στη Δυτική Ελλάδα,
• (43) στα Ιόνια Νησιά,
• (33) στην Πελοπόννησο,
• (23) στην Ήπειρο,
• (22) στη Θεσσαλία,
• (19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
• (17) στη Στερεά Ελλάδα,
• (14) στο Νότιο Αιγαίο,
• (3) στο Βόρειο Αιγαίο και
• (3) στη Δυτική Μακεδονία.

Όσο κι αν τα ποιοτικά στοιχεία των παραβατών δεν δημοσιοποιούνται και σίγουρα είναι ακόμη σε φάση επεξεργασίας, η εντύπωση που σχηματίζεται σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είναι πως αυτοί που δεν συμμορφώνονται είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς και η πλειοψηφία των προσφύγων που φιλοξενούνται σε δομές, κάτι που φαίνεται κι από τις πληροφορίες που διαχέονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι σκηνές μίας κοινωνικής εκδήλωσης σε (συν)οικισμό της Κομοτηνής, έτσι όπως διαδόθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενισχύουν τον παραπάνω προβληματισμό και όσο κι αν υπήρχε παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Γκαράνη αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. που είχε διαρκή παρουσία μετά την βεβαίωση του συμβάντος, προκάλεσε τα δυσμενή σχόλια αλλά και την αντίδραση των δημοτών της πόλης, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμορφώνονται στις διατάξεις και τις υποδείξεις.

Ο αυστηρός κι αποτελεσματικός Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς καλείται να δείξει αυστηρότητα και να κουνήσει το δάχτυλο σε αυτούς που απειλούν την κανονικότητα όλων μας!

Και να σκεφθεί κανείς ότι είμαστε ακόμη στην αρχή…..

#breakingnews… Συμβαίνει τώρα … γάμος στην συνοικία Αλάν Κογιου στην Κομοτηνη… Σε περίοδο κορονοιου με απαγορευσεις #diavlos924

Gepostet von Diavlos 924 am Montag, 6. April 2020

Σε αλάνα της Μόριας τώραΑστυνομία και ΟΠΚΕ ζητάνε από τους μετανάστες να φύγουν και εκείνοι αρνούνται, φωνάζουν και τους κοροϊδεύουν βήχοντας.Η άνεση και ο τρόπος με τον οποίο γελοιοποιούν τις ελληνικές αρχές είναι σοκαριστικός

Gepostet von Makis Pavlellis am Sonntag, 5. April 2020

Αρθρογράφος