Ο Ιλχάν Αχμέτ προειδοποιεί: Η Τουρκία, όπως η Ρωσία….

2 Απριλίου 202416:42

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή και στον κ. Σταύρο Τζήμα, στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας της εφημερίδας για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Θράκη, ο βουλευτής Ροδόπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, κληθείς να εξηγήσει την πολιτική της Τουρκίας που όπως υποστηρίζει επιδιώκει τη μη βελτίωση της θέσης της μουσουλμανικής κοινωνίας, δεν διστάζει να την παραλληλίσει με αυτήν της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία.

«Η Τουρκία θέλει να μη βελτιωθεί οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά η κατάσταση, έτσι ώστε να έχει στα χέρια της όπλο, και να λέει στην Ε.Ε., στα διεθνή φόρουμ, ότι η τουρκική μειονότητα καταπιέζεται από την Ελλάδα. Επιδιώκει αφορμή προκειμένου αύριο μεθαύριο να κάνει και παρεμβάσεις, ακόμα και στρατιωτικές. Αυτό δεν είχαμε στην Ουκρανία με τη Ρωσία; Δεν έλεγε η Ρωσία ότι οι ρωσόφωνοι καταπιέζονται και εισέβαλε στρατιωτικά; Μίλησα πρόσφατα σε εκδήλωση της Ε.Ε. για τον ρόλο των μειονοτήτων στην Ευρώπη και εκεί το είπα, ότι αν αφήσουμε το άλλο κράτος να έχει αφήγημα μπορεί και να εισβάλει. Ως βουλευτής έλεγα: Βοηθήστε στην καπνοκαλλιέργεια στη Θράκη, και μας έδωσαν 3 εκατ. ευρώ. Συνέβαλα στην ποσόστωση του 5 τοις χιλίοις στο Δημόσιο, εγώ το έκανα με την Ντόρα. Προέβαλα πάντα θετική ατζέντα. Ετσι όμως χαλάω το τουρκικό αφήγημα στη Θράκη».

Περισσότερα βλέπε εδώ

Ο φετφάς του Λωτ και ο αυτόνομος – Οι αφορισμοί των ιμάμηδων κατά του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και τα δικά του ερείσματα στη μειονότητα

Αρθρογράφος