Ο Δήμαρχος Κοζλουκεμπίρ συμμετείχε σε δράση του πολιτικού ισλάμ στον Κόμαρο Έβρου

31 Μαρτίου 202411:58

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε πρόσφατο κείμενό μας, είχαμε αναφερθεί στις πρακτικές που ακολουθεί το πολιτικό ισλάμ του τουρκοδίαιτου θρησκευτικού εθνικισμού στην Θράκη στον Βόρειο και Νότιο Έβρο.

Στο Νότιο Έβρο , στις παρυφές της Αλεξανδρούπολης, αυτόν τον ρόλο έχει αναλάβει ο «Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Νοτίου Έβρου» με πρόεδρο τον Hüseyin Mahmut και επίτιμο πρόεδρο τον Bekir Mustafaoğlu ήδη από το 2022 (Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği ).

Ποιοί προωθούν το πολιτικό ισλάμ στον Βόρειο και Νότιο Έβρο;

Ο συγκεκριμένος σύλλογος συμμετείχε σε “Πρόγραμμα Βαλκανικής Συνάντησης Ιφτάρ 130 Ομοεθνών” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Μαρτίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο Κοτζαέλι στο Ιζμίτ (Νικομήδεια) υπό την αιγίδα της αλυτρωτικής οργάνωσης BTTDD .

Τους επισκέπτες από την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη αλλά και την Βουλγαρία τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, Hasan Küçük, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος BTTDD İzmit Yüksel Öztürk κ.α..

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ήταν διήμερο και περιελάμβανε εκδρομές, επισκέψεις και περιηγήσεις με κορυφαία την εκδήλωση του προγράμματος ιφτάρ που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Kocaeli με την παρουσία του Δημάρχου Halim Dedeoğlu.

Το Σάββατο 30/3/2024 διοργανώθηκε υπαίθριο ιφτάρ για τους κατοίκους της περιοχής με την ευθύνη της διοργάνωσης να έχει ο «Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Νοτίου Έβρου» και να συμμετέχουν σε αυτό οι εκπρόσωποι του πολιτικού ισλάμ της παρακρατικής εθνικιστικής σέκτας του Προξενείου, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος Κοζλουκεμπίρ (κατά εμμονική του δήλωση στα μκδ) κ. Ερδέμ Χουσεΐν.

Παρόντες στο ιφτάρ και ο ακόλουθος του Προξενείου κ. Güven Bora , ο ετεροπροσδιοριζόμενος Πρόεδρος της παράνομης και παρακρατικής ΤΕΝΚ κ. Sedat Hasan. ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού, ισλαμοφασιστικού εθνικιστικού DEB/ΚΙΕΦ (κόμμα Σαδήκ) κ. Metin Hacıosman, ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Bekir Mustafaoğlu, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Hüseyin Mahmut.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ερδέμ Χουσεΐν διορίσθηκε από τα όργανα της παράνομης και παρακρατικής άτυπης ΑΣΕΤΜΔΘ ως αντιπρόεδρος αυτής και προφανώς για αυτό και μετέβη σε χωριό του Έβρου για να εκπροσωπήσει τον πολιτικό σκέλος της παρακρατικής οργάνωσης ενώ το θρησκευτικό εκπροσωπούσε ο Πρόεδρος της ΑΣΕΤΜΔΘ κ. Ιμπραήμ Σερήφ, Ψευδομουφτής Κομοτηνής.

 

 

Αρθρογράφος