vezyrgianidhs

Νέους Επαγγελματίες ανέδειξαν οι κάλπες της Ομοσπονδίας ΕΒΕΣ Ροδόπης

1 Ιουλίου 201119:11

vezyrgianidhsΝέα Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων στο Νομό Ροδόπης εξελέγη την Τετάρτη το βράδυ τα περισσότερα μέλη του οποίου είναι νέα και μόνο τρία συνεχίζουν από την παλιά διοίκηση.

Οι Μιχάλης Βεζυριαννίδης, Χασάν Ρετζέπ και Δέσποινα Χατζημάνου είναι οι μόνοι επανεκλεγέντες του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. Την ανανέωση προσώπων στη διοίκηση της Ομοσπονδίας επιδίωξαν οι επαγγελματίες 23 κλαδικών σωματείων του νομού, αναδεικνύοντας στην πλειοψηφία τους νέα πρόσωπα στις αρχαιρεσίες της 29ης Ιουνίου. Έξι νέοι άνθρωποι έρχονται να στελεχώσουν τρεις παλιούς για το εννιαμελές συμβούλιο

Οι εκλογές στην Ομοσπονδία που αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο έρχονται μετά την ανάδειξη των αντιπροσώπων σε κάθε κλαδικό σωματείο. Σε σύνολο 87 εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων ψήφισαν τα 80.

Ο απερχόμενος πρόεδρος που εξελέγη και στο νέο Δ.Σ. Μιχάλης Βεζυριαννίδης μιλώντας στο komotinipress τόνισε πως «οι επαγγελματίες συνάδελφοι μας έχουν επιλέξει έξι νέους ανθρώπους και ηλικιακά αλλά και με φρέσκες ιδέες να συμπράξουν μαζί με τρεις επανεκλεγέντες που προερχόμαστε από την προηγούμενη διοίκηση ώστε να συνεχίσουμε κάποια προγράμματα που έχουμε, για να θέσουμε καινούργιες συντεταγμένες για τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν και για όλα όσα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κάνοντας απολογισμό με την προηγούμενη διοίκηση, είπαμε ότι είναι ανάγκη να «μπολιάσουμε» κάποιους παλιότερους με κάποιους νεώτερους οι οποίοι πρέπει σιγά – σιγά να ξεκινήσουν να αποκτούν εμπειρία.Όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλό των συναδέλφων».

Πριν τη διεξαγωγή των εκλογών πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας που σύμφωνα με τον κ. Βεζυριαννίδη «παρουσιάσαμε έργα και προσπάθειες, οι οποίες έγιναν σε τοπικό, αλλά και πανελλήνιο επίπεδο» ενώ αναφορικά με τους στόχους που θα επιδιώξει να βάλει η νέα διοίκηση έχουν να κάνουν , σύμφωνα με τον ίδιο «με τη διεκδίκηση κάποιων θεμάτων όπως είναι το 12%, τα προγράμματα ΕΣΠΑ που τρέχουν, το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα της Απασχόλησης, αλλά και προγράμματα των υπουργείων οικονομικών, ανάπτυξης και εργασίας , τα οποία πρέπει να συνεχίσουμε σαν συνδικαλιστικό όργανο των εργοδοτών».

Η Ομοσπονδία έχει πάρει πρόσφατα διαχειριστική επάρκεια και όπως σημειώνει ο κ. Βεζυριαννίδης «θα προσπαθήσουμε να μπορέσουμε μέσα από το ΕΣΠΑ να υλοποιήσουμε προγράμματα είτε σαν κύριοι φορείς είτε σαν συμπράττοντες φορείς με τον Δήμο και την Περιφέρεια και για οικονομική ευρρωστία της ομοσπονδίας άρα και μια εύκολη θέση αλλά και για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε κατάρτιση και μάθηση τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για την ομοσπονδία σαν στελεχιακό δυναμικό. Τα προγράμματα αυτά έχουν να κάνουν με τη δια βίου μάθηση, την εξειδίκευση αλλά και την κατάρτιση των επαγγελματιών. Εκπαιδεύονται οι επαγγελματίες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις ξένες γλώσσες , σε συγκεκριμένη εξειδίκευση ανάλογα με τον κάθε κλάδο. Είναι μια ανάγκη που έχουν οι επαγγελματίες να καταρτιστούν ώστε να πάρουν κάποιο πτυχίο για να μπορούν να συμμετέχουν σε κάποιους διαγωνισμούς και δημοπρασίες».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να διαχειριστεί η ομοσπονδία την επόμενη μέρα, ο κ. Βεζυριαννίδης σημείωσε πως αυτά « έχουν να κάνουν με όλα αυτά που προκύπτουν από το Μεσοπρόθεσμο που έχει ψηφιστεί, όλα εκείνα που έρχεται η εκάστοτε κυβέρνηση και βάζει στους επαγγελματίες είτε λέγονται φόροι είτε οικονομικά δεδομένα. Όλα εκείνα που έχουν να κάνουν με τις τράπεζες και την καθημερινότητα των επαγγελματιών , τα οποία πρέπει να διαχειριστούμε όσο γίνεται καλύτερα γιατί 80 άνθρωποι σε σύνολο 87 αντιπροσώπων που ψήφισαν σημαίνει ότι όλοι ήρθαν να αποτυπώσουν την αγωνία τους, τη θέληση τους για το ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να τους αντιπροσωπεύσουν και ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να αγωνιστούν για τα προβλήματά τους».

Όπως τονίζει ο ίδιος τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα, «σαν δευτεροβάθμιο όργανο αντιπροσωπεύουμε 23 σωμάτεια, το κάθε σωματείο κλαδικά είτε λέγεται ένδυση-υπόδηση, είτε λέγεται εστιάτορες, είτε ζαχαροπλάστης , όλα τα επαγγέλματα έχουν τα δικά τους προβλήματα. Από έναν ταξιτζή που σταματάει και αποτυπώνει το πρόβλημά του μέχρι και την καταστηματάρχη είτε για το στεγασμένο είτε για το πλανόδιο εμπόριο έχουν προβλήματα καθημερινά που έχουν να κάνουν με τη γραφειοκρατία, τις τράπεζες, με ότι λέγεται δημόσιος τόμεας. Ακόμη και μεταξύ μας οι επαγγελματίες πολλές φορές , καθώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα ,όπου ο ένας καταγγέλει τον άλλον για να μπορέσει να επιβιώσει. Είναι πλεον θέμα επιβίωσης καθαρά αλλά και συντήρησης των επιχειρήσεων, όσες έχουν μείνει να μπορέσουν να παραμείνουν, για να μπορέσουν να τροφοδοτούν αν μη τι άλλο το κράτος σ’ όλα αυτά τα ελλείμματα που έχει».

Οι εννέα που έχουν εκλεγεί , είναι αλφαβητικά οι : Βαφειάδης Ανέστης , Βεζυριαννίδης Μιχαήλ , Δραγουμάνης Κυριάκος, Ευκαρπίδης Νικόλαος, Καλτσίδης Παναγιώτης, Καμπουρίδης Αντώνιος , Κιλτσίκης Ιωάννης , Χασάν Ρεντζέπ, Χατζημάνου Δέσποινα.

Ο πλειψηφών σύμβουλος, Νίκος Ευκαρπίδης θα καλέσει μέσα σε 8 μέρες, βάσει του κανονισμού τους υπόλοιπους για να συνέλθει το Δ.Σ. σε Σώμα ώστε να γίνει και η κατανομή των αξιωμάτων.

Για την νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Βεζυριαννίδης σχολιάζει πως «θα γίνει κατανομή αξιωμάτων, θέλω να πιστεύω ότι θα με εμπιστευτούν οι συνάδελφοι μου να συνεχίσω αυτό που έχω αρχίσει. Υπάρχει μια πορεία , κάποια έργα που έχουν ξεκινήσει, κάποιες στοχεύσεις που είχαν γίνει και θα ζητήσω από τους συναδέλφους να με βοηθήσουν και πάλι από τη θέση του προέδρου ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί».

Εκτός από την ανάδειξη του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε και η εκλογή μελών που εκπροσωπούν την Ομοσπονδία στη ΓΣΕΒΕΕ. Εκεί εξελέγησαν ως αντιπρόσωποι οι: Αργύρης Αργυρόπουλος, Μιχάλης Βεζυριαννίδης, Αχμέτ Ριδβάν και Ιωάννης Κιλτσίκης.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καλπάνης

oevesrodophs

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr